Full pott för Forshaga förra veckan – nu väntar serieledaren

Har det lossnat nu? Det verkar i alla fall som om laget har hittat tillbaka och nu är riktigt på gång. I onsdags kom första segern hemma mot Malung. Den följdes upp av en stark bortaseger mot Linden och veckan kröntes med en hemmaseger med 8-0 mot Surahammar igår!

Nu har alla lag spelat mot varandra en gång och i och med gårdagens resultat har tabellen tightat ihop sig rejält mot tidigare. Nyköping toppar fortfarande tabellen med 18 poäng, därefter följer Malung, Forshaga och Linden på 14 poäng och Kumla på 13 poäng. Under nedflyttningsstrecket hittar vi Köping på 11 poäng och Surahammar med 0 poäng. Lagen ska möta varandra två gånger till så det är mycket kvar att spela om.

Nu på onsdag är det dags för returmöte mot serieledande Nyköping. Det blev en förlust på bortaplan i premiärmatchen senast och vi hoppas att laget är revanschsuget och vill visa upp för sin hemmapublik nu på onsdag att man verkligen vill vinna den här serien. Nyköping har alltså ett försprång på fyra poäng i tabellen, så detta är en viktig match för att knappa in på dem.

Vad gäller gårdagens match så lossnade det rejält i målproduktionen. Det har ju inte ramlat in allt för många puckar framåt hittills. Att målen fördelades på sex stycken målskyttar är heller inte fel för att stärka laget. Extra kul är det för Hedi Fatnassi och Jacob Sandberg som båda gjorde sina första mål i HockeyEttan!

Se nedan när tränare Andreas “Sälen” Svensson kommenterar matchen:

Det var 232 betalande åskådare i hallen i söndags. Nu får vi se till att den siffran förbättras till på onsdagens viktiga hemmamatch mot Nyköping.
Har man inte möjlighet att komma till Ängevi sänds matchen även på nätet, live.hockeyettan.se/livestream?id=24634
Matchstart: 19:00

Foto: Ann Karlsson

Forshaga IF – Surahammars IF
8 – 0 (4-0, 2-0, 2-0)
Skott: 47 – 22 (18-9, 11-8, 18-5)
Utvisningar: Forshaga 2x2min, Surahammar 3x2min 1×5+20min
Målvakter: David Söderberg 100,00%, Christoffer Hanning 82,98%
Målgörare
Forshaga: Kimmy Skogland 2, Anton Klint 2, Hedi Fatnassi, Filip Nordström, Jacob Sandberg och Jesper Nordin
Surahammar: –

 

:: Kim Jemail