Mariestadstränaren: ”Kommer vara ett getingbo”

Ronny “Rockstar” Johansson tog klivet från sportchefsstolen till tränarbänken inför denna säsong. Idag får han ge sin syn på inte bara hur han tycker laget inlett allettan utan också hur samarbetet i tränarstaben funkar.

Det blev förlust senast mot Grums och har därmed inlett allettan med tre segrar och tre förluster. Är ni inte lite ojämna i prestationen?

Så är det, vi har gjort några riktigt bra insatser hemma framför allt men också mot Tranås, medan vi mot Huddinge och Kallinge blivit lite för avvaktande. Det är skillnad hemma och borta så är det bara. Mot Grums senast så hade vi inte energin riktigt när vi hamnade i underläge och de får matchen dit de vill. De är tätt med matcher och beroende på hur matcherna ser ut kan man luras att prestationen är sämre än vad den är egentligen.

Ni inledde annars med bra fart mot Grums…

Starten är det inget fel på, det tar 14 minuter innan de får sitt första skott på mål. Men vi är kanske lite för bekväma och håller oss utanför dom och får då inte utdelning. Sedan får de psykologiska mål i början och slutet av och sedan när de får 1-3 så är det en lång uppförsbacke. Det gäller att ta sig in framför kassen för de håller det tight och vi hade inte den energin att ta oss in där. Vi har spelat många matcher på kort tid så det kanske var fel match att få det där att jaga ikapp mot ett lag som bara försvarar sig.

Nu väntar Visby imorgon, vad har du för tankar inför den matchen?

Vi vill komma till vårt spel och spela med hög fart och energi. Killarna fick ledigt i måndag för att samla kraft och så tränade idag och killarna såg revanschsugna ut, vi vill tillbaka till vinnarspåret.

Visby spelar betydligt mer fysiskt än Grums, innebär det ett annat mindset för er?

Det handlar om att ta sig in i ytorna. De spelar lite annorlunda och mer fysiskt, men det handlar om vad vi ska göra. Vi vill ha bra fart och puckkontroll, vi har varit lite slarviga i passningsspelet och det gör att vi tappat lite fart i spelet när precisionen i passningsspelet saknas. Det var det vi tränade på idag och då kan vi öka farten har vi den är vi svårslagna.

Jag kikade lite på timeouten, där var det du som snackade. Hur ser rollfördelningen ut i båset?

Jag har forwards och special teams, speciellt powerplay medan Isgren har det övergripande medan Andreas är den som bestämmer. Är det offensiva tek för att producera så bygger man det på powerplay och då är det jag som håller i det. Är det när vi försvara i egen zon så är det mer Peter och Andreas som har hand om timeouten

Hur funkar samarbetet annars tycker du?

Det funkar jättebra, både till vardags och till match. Isgren håller i ispassen utifrån vad Andreas vill att vi ska träna på och under matcherna har vi ett bra samarbete, det funkar klockrent.

Tänker ni hockey samma eller krockar det ibland?

Vi har mycket samma idéer, sedan krockar det lite ibland, men vi jobbar efter en idé som Andreas satt så får vi anpassa oss efter det. Fast vi har rätt lika tänk så vi har passat bra ihop.

Ni har som sagt tre segrar och tre förluster så här långt, är ni nöjda med inledningen av allettan?

Man vill vinna varje match och vi har förlorat tre så då är man inte nöjd. Men det kommer att vara ett getingbo, så vi ska inte fokusera på placering, det kan skilja mycket från match till match. Vi hade önskat oss lite mer men fokus måste vara på nästa match hela tiden. Det har gått fort, redan en tredjedel av allettan spelad, det gäller att hålla fokus och få maxprestation.

Till sist: Hur ser skadeläget ut? Jag vet att Norlöv varit borta länge men var tillbaka senast.

Alla är tillgängliga förutom Thörnqvist som är avstängd, det känns skönt.

Av Krister Holm