Bröderna Røykås Marthinsen förlänger med HC Dalen

Bröderna Kristian och Andreas Røykås Marthinsen anslöt till HC Dalen inför årets säsong. Nu har de båda bröderna valt att förlänga sina kontrakt med klubben i ytterligare ett år.
-Vi trivs fantastiskt bra i föreningen och är båda övertygade om att klubben har det som krävs för oss att ta nästa steg i våra karriärer.

Kristian Røykås Marthinsen anslöt inför säsongen till HC Dalen från Kanada och Saskatoon Blades som spelar i WHL där gjorde han 29 poäng på 62 spelade matcher. Kristian har norska Lørenskog IK som moderklubb men har i större delen av sin karriär spelat i Almtuna. Höjdpunkten i hans karriär var 2017 där han draftades av Washington Capitals i sjunde rundan som nummer 213 totalt. Nu blir det ytterligare en säsong med HC Dalen för Kristian som beskriver valet att stanna som enkelt.

-Jag trivs otroligt bra i laget med både lagkamrater och tränare så valet var ganska enkelt att ta. Jag har varit runt en hel del och spelat och tryggheten jag känner här i Dalen betyder mycket, det känns skönt att kunna landa ner i den. Klubben har det som krävs för att jag ska kunna ta ytterligare steg i min karriär och utvecklas som ishockeyspelare.

Även Kristians bror Andreas anslöt till Dalen inför säsongen då han lämnade Österrikiska Kitzbüheler EC som huserar i AlpsHL. Andreas har samma moderklubb som bror sin men har spelat större delen av sin karriär i Djurgården där han bland annat fått spela åtta stycken matcher i SHL. Nu blir det ytterligare ett år i Dalen för Andreas men att det skulle vara ett gemensamt beslut för att få spela tillsammans i samma klubb är han tydlig med att så inte var fallet.

-Vi har varit runt en hel del och har egentligen bara spelat tillsammans som knattar, kanske att vi har representerat samma lag i någon turnering med Norge. Det är såklart kul att få spela i samma lag och bo i samma stad med det har ingenting i beslutet att förlänga med Dalen. Jag trivs enormt bra i klubben och säger som Kristian att klubben har vad som krävs för mig att utvecklas. Det tillsammans med bra lagkamrater och tränare gjorde valet enkelt och det ska bli väldigt kul att få fortsätta i klubben som har något bra på gång.

Inför förra säsongen så hade Per Gustafsson en stressig sommar där han värvade in inte mindre än 14 nya spelare. I år är han istället ute i god tid för att forma laget inför nästa säsong. Tidigare har Oscar Josefsson valt att förlänga kontraktet med två år.

-Förra sommaren var stressig men det är så det ser ut då spelare tänker olika, en del vill förlänga tidigt medans andra hellre väntar ut tiden för att se sig för en extra gång innan dom bestämmer sig. Att Kristian och Andreas väljer att förlänga kontraktet med oss är riktigt skönt. Det är två killar som verkligen vill något med sin hockey och hela tiden vill framåt vilket sänder signaler till dom andra i laget. Framförallt är det karaktärerna på killarna som hela tiden driver på oavsett om det är träning eller match. Båda två älskar hockey och ger verkligen precis allt i alla lägen för att ta nästa steg vilket dom tydligt visat nu under säsongen.

Piotr Arvidsson
Media & Kommunikation
HC Dalen