Kiruna IF-forwarden om märkliga priset: ”Aldrig sett en sån”

Han var det enda ”gallret” på isen.
Men det märktes inte. Hampus Hagström såg trygg ut.
Och han blev vald till KIF:s bästa spelare mot Vallentuna.
Priset i påsen?
– Haha, jag har aldrig sett en sådan tidigare, säger 19-åringen.

 
KIF flög tillbaka från Arlanda med noll poäng i bagaget. Väsby (2-3) och Vallentuna (0-4) blev för tuffa för Kirunalaget under förra helgen.

Men den innehöll också mycket positivt, speciellt i Väsbymatchen där KIF var nära att kvittera på slutet mot det topptippade hemmalaget.

– I det stora hela var det en bra helg och det finns mycket bra att ta med sig. Det är små detaljer som behöver justeras, bland annat i spelat i powerplay. Mot Väsby tycker jag att vi gör en bra match rakt igenom, säger Hampus Hagström.

Väsby slog ju Boden dagen efter med 4-0…

– Ja det var lite förvånande. Men att vi gjorde en sådan bra match mot Väsby visar vilket bra lag vi är.

 
KIF såg ut att riktigt inte orka ladda om batterierna till match nummer två i helgen, den mot Vallentuna.

Hampus Hagström gjorde ett stabilt intryck och var även väldigt nära att bli målskytt efter att Andreas Mäki Kero hittat honom mitt i slottet med en grym passning. Men Hagström fick inte till den rätta träffen.

– Jag fick ett riktigt bra läge, det är tråkigt att jag inte kunde sätta dit den. Jag tycker att det gick rätt bra för mig personligen, jag var väl inte helt bekväm till en början men det kändes som att jag kom in i det mer och mer under matchen, säger forwarden.

Kirunagrabben får med andra ord vänta på sitt ”riktiga” A-lagsmål. Han har tidigare nätat mot både Asplöven och Vännäs men det har varit i träningsmatcher och räknas inte riktigt.

Någon puck fick han inte med sig från Vallentuna ishall (det är ju brukligt att man får ta med sig pucken efter att man gjort första målet).

Men han blev vald till KIF:s bästa spelare av Vallentunaspeakern efter matchen och fick glida och hämta ett pris efter att spelarna tackat varandra på isen.

– Att bli vald till bästa spelare är inte så mycket att fokusera på efter en förlust.

Vad var det i påsen som du fick?

– Jag fick en konverterare som man använder vid speciella eluttag. Jag har aldrig sett en sådan förut, skrattar Hagström.

 

Sidospår: På entrébiljetten i hallen kunde man vinna en biltvätt. Ett 50 tal KIF-sympatisörer dök upp även till helgens andra matchen. Om någon av just dem vann pris på sina lotter låter jag vara osagt. Men om så var fallet blev blev de nog besvikna.

Tvätten gällde bara i Vallentuna.

Tillbaka till ishockeyn: Kiruna får lägga helgen som gick bakom sig och fokusera på nästa uppdrag, Lindlöven på lördag och Borlänge på söndag hemma i ”Fort Lombia”.

– Det kommer att bli en rolig utmaning. Båda lagen har gått bra förra veckan och det kommer att bli väldigt roligt att möta nya lag igen.

Ja, lagen blir nya bekantskaper för Kirunapubliken som inte har fått se lag söderifrån spela i Lombia på många år.

– Det känns som att lagen spelar lite olika i de olika divisionerna. Väsby och Vallentuna var inte lika fysiska. Det kanske är lite mer lir i de andra serierna. När vi kom nära dem och tacklade kom de ingenstans så det är bara att fortsätta med det så ska det nog gå bra i helgen, säger Hampus Hagström.

 

Jag skrev ”Fort Lombia” en bit upp och det får man ända säga att det är befogat. Kiruna var urstarka på hemmaplan i grundserien.

Man gjorde en bra insats när Boden kom på besök, trots förlusten. Och efter det hemmaslog man, som bekant, Teg.

– Det ska bli roligt att spela hemma. Vi känner en stor trygghet här, speciellt när det kommer mycket folk som stöttar oss på läktarna, det betyder mycket. Vi ska fortsätta att tro på det vi gör så ska det gå bra i helgen.

För Kirunaborna är det bara att boka in två eftermiddagar i helgen att spendera i Lombia.

Fortet ska försvaras.

Den här gången kommer angriparna från södern.

 

Mattias Heikki