ons 19 feb Slut
Hockeylag KLR 4
Hockeylag MRM 2
ons 19 feb Slut
Hockeylag KUM 2
Hockeylag NYK 5
ons 19 feb Slut
Hockeylag FOR 4
Hockeylag SUR 0
ons 19 feb Slut
Hockeylag MAL 6
Hockeylag LND 5
ons 19 feb Slut
Hockeylag PIT 2
Hockeylag KIR 3
ons 19 feb Slut
Hockeylag TEG 3
Hockeylag BOD 1
ons 19 feb Slut
Hockeylag STR 10
Hockeylag SHC 1
ons 19 feb Slut
Hockeylag SEG 2
Hockeylag WIN 4
ons 19 feb Slut
Hockeylag ESK 5
Hockeylag HIF 2
ons 19 feb Slut
Hockeylag VHC 3
Hockeylag ORN 6
ons 19 feb Slut
Hockeylag LIN 2
Hockeylag BHF 3
ons 19 feb Slut
Hockeylag OIK 0
Hockeylag VSB 2
ons 19 feb Slut
Hockeylag HHC 8
Hockeylag VBK 4
ons 19 feb Slut
Hockeylag GRU 2
Hockeylag SIK 12
ons 19 feb Slut
Hockeylag HAH 2
Hockeylag KRIF 1
ons 19 feb Slut
Hockeylag NYB 2
Hockeylag MAR 3
ons 19 feb Slut
Hockeylag VRH 2
Hockeylag TRO 4
ons 19 feb Slut
Hockeylag TRA 0
Hockeylag HUD 4
ons 19 feb Slut
Hockeylag DAL 4
Hockeylag TYR 1
ons 19 feb Slut
Hockeylag BOR 1
Hockeylag VIM 6
tor 20 feb Slut
Hockeylag LEJ 1
Hockeylag KAL 4
tis 25 feb 19:00
Hockeylag HAH -
Hockeylag VSB -
fre 28 feb 19:00
Hockeylag VSB -
Hockeylag HAH -
lör 29 feb 16:00
Hockeylag VSB -
Hockeylag HAH -

Väsby tog femte raka

Oliver Horrsell samt målvakt Linus Ryttar blev matchhjältar när Väsby Hockey tog bonuspoängen borta mot Teg. Linus räddade ett friläge i övertiden och strax därefter kom Väsby i ett två mot en läge där Oliver hittade förbi målvakten med sitt avslut och gav den extra poängen efter en spelmässigt relativt svag Väsbyinsats.

– Lite smutsvinst ikväll! Vi är ganska under isen i första, får jobba extremt hårt för att få positiva händelser med oss i andra, sedan är vi mycket bättre i tredje och får ett helt annat flyt i spelet. Vi har bud på mer, men avgör först i OT säger tränare Viktor Tuurala.

 

Väsby Hockey kunde inte skylla den svaga insatsen i den första perioden i mäktiga A3 Arena på långresan upp till Umeå. Den gjordes nämligen redan under fredagen men det såg sannerligen ut som om laget satt kvar på bussen när matchen startade. Det hackade och hostade när Väsby spelade och ett heltänt Teg som under veckan entledigade sin tränare, kom ut i en fin fart som Väsby inledningsvis hade svårt att matcha.

 

Försvarsmässigt var det dock helt okej från Väsbys sida men offensivt fick man sannerligen inte mycket att fungera under matchens första tjugo minuter. Teg hade bättre tempo, sköt flest skott och tog även ledningen i matchen när laget utnyttjade sitt första numerära överläge i matchen. Ludvig Stenvall hette målskytten som trädde upp pucken vackert rakt upp i krysset bakom en maktlös Linus Ryttar.

 

I den andra perioden kom Väsby ut betydligt bättre men ändå var det Teg som alldeles i inledningen kunde utöka sin ledning till 2-0 efter att Väsby missat i en omställning. Teg kom i ett två mot en läge och där den släpande forwarden styrde in trissan rakt upp i nättaket bakom en ännu en gång chanslös Linus Ryttar.

 

Målet var dock inte logiskt sett till matchbilden för det var Väsby som vid måltillfället hade greppet och som därefter fortsatte i samma anda.

 

Men när Väsby inte fick någon snabb reducering så kom Teg tillbaka in i matchen ju längre perioden led. Men mitt i detta så kom ändå en reducering från Väsbys sida när Elliot Lorraine äntligen fick spräcka Väsbys målnolla i matchen.

 

Återigen ett något ologiskt mål men sett till spelet och till målchanserna så var reduceringen rättmätig men det var inte många knop som pucken höll när den gled in bakom mållinjen efter att Johannas Nilsson hittat fram med chansen till Elliot.

 

Sista perioden fick Väsby inleda i numerärt underläge men det städade man av snabbt och sedan tog det inte många sekunder innan det var kvitterat. Fredrik Stridlund fick tag i pucken på offensiva blå. Sedan spelade han över till Robin Karlsson som slog till direkt och sedan var Christoffer Gozzi påpassligt framme och styrde in kvitteringen till 2-2.

 

Helt rätt målskytt för det var just kapten Christoffer Gozzi som ledde styrkorna i offensiven i afton. Han var inblandad i det mesta av offensiv grannlåt och framförallt samarbetet med Elliot Lorraine var lyckosamt.

 

Men trots att Väsby låg på för mer och var närmast en seger efter ordinarie tid så gick matchen till övertid.

 

I denna vet ni slutet. Linus Ryttar stod för matchens räddning när han minuten in i övertiden tog friläget och sedan spelade Oliver Horrsell matchhjälte när han smällde in segerpucken.

 

Två sköna poäng in på kontot och det får väl ändå sett till hela matchen anses som rättvist men det var ändå inte något man trodde efter den erbarmligt dåliga första perioden som Väsby spelade. Men vändningen tyder återigen på styrka och moralen är stor i laget och nu är det bara att njuta av poängen och ladda om inför söndagens uppgift som först blir en nätt resa på tjugoen mil norrut innan Piteå väntar. Ett formstarkt lag som under lördagen slog tillbaka Vallentuna med 5-2.

 

 

Grisligan

 

Jag har redan skrivit det. Lagkapten Christoffer Gozzi ledde styrkorna idag och är för mig matchens lirare. Tre grisar till Gozzi!

 

Två grisar tilldelar jag Linus Ryttar som jag anser är matchvinnare nummer två. Han stod pall när laget framför honom spelade som sämst och stod för en riktigt stabil insats vilket gav Väsby möjlighet att vinna matchen.

 

Sista grisen tilldelas backen Robin Karlsson som var riktigt stabil från sin backposition och som kanske gjorde sin bästa insats hitintills i Väsbytröjan denna säsong.

 

I övrigt vill jag plussa för Elliot Lorraine som alltid är frän och farlig ute på isen. Sedan tycker jag att backarna skötte sin uppgift väl där egentligen ingen av dem föll ur ramen.

 

// Krister Holmgren

 

Foto: Arne Rundlöf