ons 19 feb Slut
Hockeylag KLR 4
Hockeylag MRM 2
ons 19 feb Slut
Hockeylag KUM 2
Hockeylag NYK 5
ons 19 feb Slut
Hockeylag FOR 4
Hockeylag SUR 0
ons 19 feb Slut
Hockeylag MAL 6
Hockeylag LND 5
ons 19 feb Slut
Hockeylag PIT 2
Hockeylag KIR 3
ons 19 feb Slut
Hockeylag TEG 3
Hockeylag BOD 1
ons 19 feb Slut
Hockeylag STR 10
Hockeylag SHC 1
ons 19 feb Slut
Hockeylag SEG 2
Hockeylag WIN 4
ons 19 feb Slut
Hockeylag ESK 5
Hockeylag HIF 2
ons 19 feb Slut
Hockeylag VHC 3
Hockeylag ORN 6
ons 19 feb Slut
Hockeylag LIN 2
Hockeylag BHF 3
ons 19 feb Slut
Hockeylag OIK 0
Hockeylag VSB 2
ons 19 feb Slut
Hockeylag HHC 8
Hockeylag VBK 4
ons 19 feb Slut
Hockeylag GRU 2
Hockeylag SIK 12
ons 19 feb Slut
Hockeylag HAH 2
Hockeylag KRIF 1
ons 19 feb Slut
Hockeylag NYB 2
Hockeylag MAR 3
ons 19 feb Slut
Hockeylag VRH 2
Hockeylag TRO 4
ons 19 feb Slut
Hockeylag TRA 0
Hockeylag HUD 4
ons 19 feb Slut
Hockeylag DAL 4
Hockeylag TYR 1
ons 19 feb Slut
Hockeylag BOR 1
Hockeylag VIM 6
tor 20 feb Slut
Hockeylag LEJ 1
Hockeylag KAL 4
tis 25 feb 19:00
Hockeylag HAH -
Hockeylag VSB -
fre 28 feb 19:00
Hockeylag VSB -
Hockeylag HAH -
lör 29 feb 16:00
Hockeylag VSB -
Hockeylag HAH -

Inför Piteå HC vs Väsby

Det är två segerrusiga lag som möts idag i Piteå i deras fina och gemytliga LF Arena. Piteå verkar efter en svag start ha hittat tillbaka till sitt spel igen. De startade upp Allettan med tre raka förluster men sedan blev det en poäng mot Teg. Två mot Boden och nu senaste igår tre poäng mot Vallentuna. Trendkurvan går åt rätt håll och frågan är nu om laget kan ta upp jakten på en topp tre placering där många placerade laget inför seriestarten av Allettan.

 

En stor förklaring till att laget närmar sig det spel man kan förvänta sig av Piteå stavas en enskild spelare. Jag talar då om Magnus Isaksson. Denna gigant på denna nivå hyrdes ut till SHL laget Skellefteå AIK och missade Piteås tre inledande matcher. Facit under dessa – noll poäng. Nu är Magnus tillbaka och nu har även laget börjat vinna igen. Om man inte förstår hans betydelse för laget så kan man ju bara titta på statistiken från deras seger mot Vallentuna där Magnus var direkt inblandad i fyra av fem mål. Ett eget inskjutet mål och tre målgivande passningar. Med det sagt tror jag att Väsby minst sagt är förvarnade för killen i tröjnummer nr 40.

 

Men det finns förstås fler i Piteå som är duktiga. En känner vi till lite bättre än övriga och då talar jag om backen Viktor Nilsson. Den minnesgoda kanske kommer ihåg att Viktor faktiskt spelade i Väsbytröjan för snart fyra år sedan och han var bra då men har blivit ännu bättre idag och är en tongivande spelare i Piteådressen. Jag har som vanligt nästan, tagit några ord med Viktor inför drabbningen och hans tankar efter onsdagens seger mot Boden och inför denna helg låter enligt följande.

 

Hej Viktor! Först och främst, grattis till segern på övertid borta mot Boden. Måste väl kännas skönt efter er tunga start av Allettan?

Tjenare Krister och tack ska du ha! Det var en riktigt skön seger. Jo precis, vi har absolut inte startat som vi velat men de två senaste matcherna har spelet varit bättre så vi är på gång.

 

Vad känner du främst att ni gjorde bra där i derbyt för er del?

Jag tycker vi håller Boden på utsidan i vår försvarszon. De får skjuta många skott utifrån som inte blir farligt när vi är starka framför egen kasse. Sen tycker jag även att arbetsinsatsen är bra, vi jobbade tillsammans.

 

Om vi ska blicka tillbaka lite längre och prata om er start av Allettan. Där har ni haft mängder med spelare borta. Är det enda förklaringen tror du till den klena poängutdelningen tror du eller finns det fler konkreta orsaker?

Givetvis är det en stor anledning för har man 6-7 spelare borta syns det ju. Sen gäller det ju att hitta vägar att vinna trots det, men det har vi tyvärr inte gjort. Men känns som att vi kan få lite medvind nu efter Bodenmatchen.

 

Nu väntar dubbla hemmamatcher för er i helgen med Vallentuna under lördagen och Väsby under söndagen. Hur kommer ni att tackla den uppgiften?

Precis, det är inga konstigheter att komma upp i nivå båda matcherna, jobbet ska göras. Det ska bli kul att spela på hemmaplan för sist vi spelade hemma var den 30 december.

 

Väsby kan du och dina medspelare rätt bra nu med tanke på att vi har mötts ganska många gånger de senaste åren. Vad är dina tankar inför den uppgiften?

Väsby är ett skridskostarkt lag så det gäller ju att matcha dom där. Sedan är det bara hålla oss till vårt spel så tror jag vi kommer gå segrande ur matchen.

 

Med tanke på din historia i Väsby, finns det någon speciell spelare i Väsby som du brukar ”tråka” ute på isen?

Haha.. ja du, svår fråga. Det har ju bytts en hel del spelare sen jag var där men får väl ligga på ”Falken” lite extra då.

 

Vad anser du annars blir det viktigaste för er att fokusera på främst under söndagen i mötet mot oss?

Starten av matcher är ju alltid viktigt, sedan är gäller det inte att bjuda på nånting då kommer det nog straffa sig. Men fokusera på vårt eget spel och ta tag i matchen från start.

 

Slutligen Viktor, vad blir avgörande på söndag och varför tror du på ditt lag då?

Powerplay och Boxplay är alltid viktigt så hålla sig på banan är viktigt. Vi har varit bra i de lägena så säger att det avgör till vår fördel.

 

// # 7 Viktor Nilsson – Piteå HC

 

Om Väsby fortsatt vill vara segerrika gäller det nog att laget startar upp matchen bättre idag än vad laget gjorde igår i matchen mot Teg. Nu straffade det sig ju inte mot Teg och även fast Umeålaget är ett bra lag så anser jag ändå att Piteå är snäppet vassare. Om inte insatsen blir bättre sett över sextio minuter är jag rädd att laget får lämna LF Arena poänglösa.

 

Edvin Olofsson fick se matchen från sidan idag men hade från sin position i båset bästa tänkbara skådeplats. Jag har låtit honom analysera matchen idag och hans analys från den och tankar inför eftermiddagens match kan ni läsa här nedan.

 

Hej igen Edvin! Två pinnar blir det till slut efter seger i sudden. Hur skulle du vilja summera matchen som du såg från sidan om?

Vi spelar mindre bra första halvan av matchen men tycker vi kommer igen på ett bra sätt och gör oss förtjänta av två pinnar.

 

Inledningen är dock allt annat än bra. Varför tror du att det blev så och kan man skylla på resan även fast den skedde dagen innan eller var det helt enkelt så att Teg spelade bra?

Svårt att sätta fingret på egentligen. Men att skylla på resan tycker jag är fel. Det ska man klara av.

 

Vad sades i periodpausen eftersom det blev en helt annan fart efter den första perioden?

Inga jättegrejer egentligen. Vi vet vad vi kan och jag tror alla kände sig rejält sugna på en ändring efter den perioden.

 

Efter den skönt tagna bonuspoängen blir det väl skönt att med den i ryggen kunna ladda inför matchen mot Piteå. Vad tror du om den matchen?

Ska bli kul! Det kommer krävas mer av oss, såklart. Piteå är bra och blir en viktig match för oss, precis som alla matcher framöver.

 

Vad känner du till om Piteå och sett utifrån dagens insats, vad blir viktigast för oss att fokusera på?

Ganska lite egentligen. Det är ett offensivt bra lag, som Vallentuna fick se idag. Vi kommer behöva steppa upp.

 

// # 59 Edvin Olofsson

 

Matchen sänds på nätet och länken till sändningen finner ni här:

https://live.hockeyettan.se/livestream?id=24274

 

// Krister Holmgren