ons 19 feb Slut
Hockeylag KLR 4
Hockeylag MRM 2
ons 19 feb Slut
Hockeylag KUM 2
Hockeylag NYK 5
ons 19 feb Slut
Hockeylag FOR 4
Hockeylag SUR 0
ons 19 feb Slut
Hockeylag MAL 6
Hockeylag LND 5
ons 19 feb Slut
Hockeylag PIT 2
Hockeylag KIR 3
ons 19 feb Slut
Hockeylag TEG 3
Hockeylag BOD 1
ons 19 feb Slut
Hockeylag STR 10
Hockeylag SHC 1
ons 19 feb Slut
Hockeylag SEG 2
Hockeylag WIN 4
ons 19 feb Slut
Hockeylag ESK 5
Hockeylag HIF 2
ons 19 feb Slut
Hockeylag VHC 3
Hockeylag ORN 6
ons 19 feb Slut
Hockeylag LIN 2
Hockeylag BHF 3
ons 19 feb Slut
Hockeylag OIK 0
Hockeylag VSB 2
ons 19 feb Slut
Hockeylag HHC 8
Hockeylag VBK 4
ons 19 feb Slut
Hockeylag GRU 2
Hockeylag SIK 12
ons 19 feb Slut
Hockeylag HAH 2
Hockeylag KRIF 1
ons 19 feb Slut
Hockeylag NYB 2
Hockeylag MAR 3
ons 19 feb Slut
Hockeylag VRH 2
Hockeylag TRO 4
ons 19 feb Slut
Hockeylag TRA 0
Hockeylag HUD 4
ons 19 feb Slut
Hockeylag DAL 4
Hockeylag TYR 1
ons 19 feb Slut
Hockeylag BOR 1
Hockeylag VIM 6
tor 20 feb Slut
Hockeylag LEJ 1
Hockeylag KAL 4
tis 25 feb 19:00
Hockeylag HAH -
Hockeylag VSB -
fre 28 feb 19:00
Hockeylag VSB -
Hockeylag HAH -
lör 29 feb 16:00
Hockeylag VSB -
Hockeylag HAH -

Väsby besegrade serieledaren – knappar in i toppen

Efter andan i halsgropen där puckarna ven runt Väsbykassen i slutsekunderna av matchen kunde Väsby skrika ut sin segerglädje när matchen sjöngs ut. Serieledarna Hudiksvall åkte därmed på sin första förlust efter att Väsby i mittperioden vände 0-1 till 2-1 på trettiofem magiska sekunder.

– Kort sammanfattat, det var bra ikväll säger tränare Viktor Tuurala. Vi startar ganska segt, är dock okej utan pucken. Andra är jättebra, vi har en helt annan energi och mycket bättre beslut med puck. I tredje har vi bra balans mellan anfall och försvar, har tålamod, och bra fokus i prioriteringarna vilket till slut leder till de tre poängen.

 

Med svetten kvar i pannan även långt efter slutsignalen kan man konstatera att det var en rysare som över sjuhundra åskådare fick skåda i Vilundahallen. Väsby och Hudiksvall spelade en toppmatch och topphockey var precis det som bjöds.

 

Väsby kom fel in i matchen, studsade tillbaka rejält i den andra perioden och höll sedan stången i den sista och de tre tagna poängen gör att det tätar till sig i toppen av tabellen. Där skiljer det nu endast två poäng mellan fortsatta serieledarna Hudiksvall och Väsby som trots segern ligger fortsatt trea i tabellen.

 

Väsby gör ingen bra första akt i toppmötet men startar ändå bra och piggt under de två första minuterna. Men därefter drog Väsby på sig två snabba utvisningar. Robin Karlsson åkte ut i den tredje minuten och minuten därefter fick Elliot Lorraine sätta sig i samma bås. Att ge ett formtoppat Hudiksvall den möjligheten som dessutom har ett erkänt duktigt spel i numerärt överläge, är att be om problem.

 

Hudiksvall spelade lugnt och metodiskt i det numerära överläget och sedan smällde det bara till när Allettans poängkung Adam Byström Johansson helt frispelad sköt gästerna till ledningen.

 

Väsby hade därefter svårt att skaka av sig den inledningen. Laget kom ur rytmen men bjöds tillbaka på några utvisningar efter att domaren hade en väldigt låg nivå på sina bedömningar i den första perioden.

 

Väsbys spel i sina överlägen var dock allt annat än bra men känslan över att få äga lite puck i offensiv zon gjorde i alla fall så att Väsby sakta hittade tillbaka till det spel som laget inledde matchen med.

 

Andra perioden blev det klart och tydligt. Det var Väsbys period helt och hållet. Visserligen skapade Hudiksvall en del riktigt fina lägen men Väsby hade ännu fler på lager.

 

Det hela utspelade sig till målvakternas kamp där den ena räddningen var svettigare än den andra. Edvin Olofsson och gästernas målvakt Andreas Bosson var den enda anledningen till att matchen blev målfattig för chanserna saknades verkligen inte.

 

Det krävdes två Väsbybackar för att vända på tillställningen. Fredrik Falk kvitterade till 1-1 i den andra periodens fjortonde minut när han från sidan av målet vackert trädde in pucken i krysset.

 

Trettiofem sekunder senare var vändningen fullbordad och återigen stod en back i fokus. Martin Liljekvist vräkte då näst intill pucken efter en precis passning från Johannes Nilsson och jublet från läktarna visste då nästan inga gränser.

 

Sista perioden blev sedan gastkramande. Hudiksvall tryckte stundtals på och framförallt var de svåra att handskas med när de lyckades hålla några längre anfall.

 

Väsby stack dock upp och stal puckar i anfallszonen där framförallt Christian Holmblad var riktigt på alerten. Men i slutändan var det ändå det hårt nedlagda arbetet, förmågan att hela tiden hamna i skottlinjen och en stor portion offervilja som gav Väsby segern.

 

Hudiksvall satte ett elakt tryck mot slutet och även i de allra sista skälvande sekunderna var laget nära en kvittering. Men denna gång var de berömda marginalerna på Väsbys sida och ännu en gång får Hudiksvall vända hemåt till Hälsingland med en nollpoängare i bagaget.

 

Grisligan

 

Edvin Olofsson tog hand om trettiosex av trettiosju skottade puckar varav en handfull var av det svårare slaget. Han är så lugn och ger en sådan trygghet och att det var han som främst gav Väsby segern går inte annat än att säga. Tre grisar till Edvin!

 

Två grisar tilldelar jag Manfred Ehlers som på något sätt personifierade den vilja som hela Väsby visade där ute på isen. Det såg ut som att han gav precis allt i varje byte och den energin måste givetvis belönas.

 

Sista grisen tilldelas backen Fredrik Stridlund som återigen var hur pigg som helst och som ideligen stod för kloka beslut i matchen.

 

Men annars känns det som att jag hade kunnat ge vem som helst i laget en gris efter de två fantastiskt fina sista perioderna. Spelet och kampviljan var en fröjd för ögat från samtliga inblandade och nu får Väsby njuta av denna stabila insats i några dagar innan laget kan börja ladda inför derbyt borta mot Vallentuna på söndag.

 

// Krister Holmgren

 

Foto: Arne Rundlöf