Lantz matchhjälte när BHC tog alla tre poäng

Efter en svag inledning i den första perioden, så kom BHC ut som ett helt nytt lag i den andra. Passningarna satt, fina målchanser och ett uppoffrande spel, vilket även höll i sig i den tredje perioden. Det blev en fartfylld och tät match där båda lagen hade fina chanser. Men för Vimmerbys del, stod en stabil Johan Lantz ivägen och motade 36 svåra skott. BHC tog samtliga 3 poäng från serieledarna efter en gedigen laginsats.

– En riktigt skön vinst. Första perioden var lite trevande, andra och tredje rycker vi upp oss rejält och har ett riktigt bra passningsspel. Vi ligger närmre i försvarszon och har bra tålamod. Vi chansar inte, utan spelar stabilt. När Vimmerby plockar sin målvakt gör vi även det väldigt bra då vi inte förhastar oss, utan behåller lugnet och är stabila även där och får in pucken i den tomma kassen. Tack för allt stöd från läktaren! Säger tränarna efter matchen.

Matchfakta Borås – Vimmerby

Slutresultat: 4-2 (0-1, 2-1, 2-0)
Skott på mål: 24-38
Utvisningsminuter Borås: 1 x 2 min
Utvisningsminuter Vimmerby: 5 x 2 min
Domare: Morgan Claesson
Publiksiffra: 362

Målskyttar och assister:

Första perioden:
Inga mål av Borås den första perioden.

Andra perioden:
05:04 1-1 Martin Karlsson (Victor Johansson, Hugo Bäckman-Ulmgren)
18:52 2-2 Christoffer Häggblad (Melwin Sundén)

Tredje perioden:
07:05 3-2 Henrik Eriksson (Niclas Svedberg, Ludvig Jansson)
19:38 (tom kasse) 4-2 Philip Svensson (Ludvig Jansson)

I skrivande stund har vi nu uppnått 45 % av det uppsatta målet av supporterspelaren! Vilket är helt fantastiskt! Hur du lämnar ditt bidrag kan du läsa mer om här.

Nästa match spelas hemma mot HC Dalen, en mycket viktig match. Det händer mycket roligt runtom matchen på lördag, med bland annat ölprovning i ishallen. Hur du bokar din ölprovning m.m. kan du läsa om här. Ta nu med dina nära och kära på lördag och se på fartfylld hockey. Pucken släpps kl. 15:00. Varmt välkomna!