Lindlöven presenterar Markus Magnusson som nyförvärv

Lindlövens IF är mycket glada över att presentera Markus Magnusson och hälsa honom välkommen tillbaka till klubben. Markus ansluter från Nyköping och blir ett starkt tillskott inför slutdelen av säsongen.

Markus Magnusson har skrivit kontrakt med Lindlöven IF:s herrlag. Den 23-åriga backen är klar för en återkomst till klubben, som han representerade under två säsonger mellan 2016 och 2018.

– Det känns superkul! Jag är här för att spela hockey och jag ser verkligen fram emot det, berättar Markus.

Lindlöven har efter skador på nyckelspelare varit på jakt efter ytterligare en försvarspjäs. Markus Magnusson tränade med laget under måndagen och idag, tisdag, skrevs ett avtal under som löper

säsongen ut. Debut sker redan imorgon borta mot Väsby.

– Vi är mycket nöjda. Markus är en offensivt skicklig back som har sina främsta sidor i skridskoåkningen och passningsspelet. Vi talar om en riktigt duktig hockeyspelare!, kommenterar Lindlövens sportchef Thomas Östlund.

“Ska vara en spelare som tar ett stort ansvar”

Senast som Markus Magnusson spelade för Lindlöven blev det sammanlagt 27 poäng fördelat på 70 spelade matcher. På 23-åringens meritlista tar dessutom en SHL-match för Luleå plats.

Den här säsongen har försvararen tillbringat med Nyköping, även det i Hockeyettan. Han har fortsatt att följa Lindlöven och efter gårdagens träningspass har han sin bild klar av laget som han ansluter till.

– Jag tycker att det verkar riktigt lovande. En bra, tight grupp. Jag får försöka att snabbt komma in i det och hitta min roll, säger Markus och berättar vad han hoppas bidra med;

– Först och främst bidra med mer bredd på backsidan. Sen har jag till en början rimliga krav på mig själv, men det är klart att jag ska vara en spelare som tar ett stort ansvar i alla situationer. Det vill jag bidra med allteftersom.

Markus Magnusson
Född: 12:e februari 1996
Position: Back
Klubbar som A-lagsspelare: Luleå, Wings HC, Kalix, Lindlöven, Boden, Nyköping
Statistik i Hockeyettan: 170 matcher, 15 mål, 60 assist, 75 poäng

Text: Hannes Feldin