Nybros supervecka fullbordad – fjärde raka segern kom mot Kallinge

Tre matcher mot tufft motstånd gav också tre segrar den här veckan. Inför över 1 700 åskådare i Liljas Arena kom fjärde raka segern för Nybro Vikings när man vann mot Kallinge/Ronneby med 5–2.

Åtta av nio poäng mot tre topplag. Nybro Vikings är i superform när slutspurten av Allettan Södra väntar.

Trots en tung start på matchen mot Kallinge/Ronneby så vände ett Vikings, som för dagen kom till spel med endast fem backar och elva forwards, på steken.

– Vi befarade att vi skulle få en trög start. Det har varit en tuff och intensiv vecka och vi har varit en del på resande fot. Därför är det extra bra gjort av killarna att samla ihop sig, säger Nybro Vikings huvudtränare Mikael Tisell.

Sebastian Borg kvitterade knappt 15 minuter i den första perioden efter att ha blivit framspelad av formstarke Fabian Ilestedt.

I början av den andra perioden tog Vikings kommandot i matchen. Alex Ek lyckades på något sätt få in pucken bakom Kallingekeepern Isak Edman. 17 sekunder senare visade Fredrik Strömgren varför han har gjort så många mål den här säsongen. Strömgren tog hand om sin egna retur och satte 3–1.

Fredrik Strömgren gjorde även 4–1-målet i inledningen av period tre och det blev ett matchavgörande mål.

– Vi gjorde matchen till vår och fick in puckarna vid rätt tillfällen.

Sedan lyckades vi stänga ner deras spel i kritiska lägen av matchen, säger Tisell.

Glädjande var att tre av fem Vikings-mål i matchen kom till i powerplay. Något som har varit ett problem tidigare under säsongen.

– Vi har varit nära många gånger, men nu kanske vi retroaktivt får in puckarna. Jag har ändå sett en positiv trend i den spelformen de senaste sex-sju matcherna, säger Mikael Tisell.

Det var många glädjeämnen i Vikings den här kvällen. Ett var unge backen och egna produkten Hugo Arvidsson, som tar kliv framåt hela tiden. Efter att ha varit utlånad till Gislaved i Hockeytvåan under hösten har Arvidsson tagit en plats i Allettan. Mot Kallinge/Ronneby stod 20-åringen för en assist.

– Redan i höstas märkte vi enorma framsteg. Det här med att han for i väg till Gislaved betydde oerhört mycket för honom. Där fick han spela mycket och i alla former. Sedan han kom tillbaka har han lyft ordentligt. Hugo har en fin storlek och ett lugn i beslutsfattandet som är imponerande med tanke på hans på ålder. Ett sådant lugn tar i normala fall flera år att skaffa sig. Han har en härlig speluppfattning, men har lite med fysiken att jobba på, men det kommer vartefter, säger Mikael Tisell.

Nybro är tabelltrea i Allettan Södra med tre omgångar kvar och har säkrat en playoff-plats.

– Vi har haft fokus på playoff-platsen. Nu är nästa mål att komma så högt som det någonsin går, säger Mikael Tisell.

Nybro Vikings–Kallinge/Ronneby 5–2 (1–1, 2–0, 2–1)

Målen: 0–1 (05.54) Victor Laz (Sebastian Magnusson, Martin Ekström), spel fem mot fyra,  1–1 (14.41) Sebastian Borg (Fabian Ilestedt, Hugo Arvidsson), 2–1 (24.11) Alex Ek (Markus Palmberg, Viktor Bolin), spel fem mot fyra, 3–1 (24.28) Fredrik Strömgren (Fabian Ilestedt, Erik Lindström), 4–1 (42.50) Fredrik Strömgren (Fabian Ilestedt, Robin Wengdahl), spel fem mot fyra, 4–2 (47.22) Sebastian Magnusson (Alexander Heiver, Martin Ekström), spel fem mot fyra), 5–2 (56.51) Markus Palmberg (Alex Ek, Kalle Hult), spel fem mot fyra.

Domare: Filip Eriksson.

Skott: 27–36 (6–12, 11–11, 10–13).

Publik: 1 746.