Magisk slutspurt för Vikings i Värmland

Motflyt i 56 minuter – då visade Nybro Vikings klass och vände på steken borta mot Grums. Backen Rasmus Johansson blev matchhjälte med endast 29 sekunder kvar av den tredje perioden.

På hemmais mot Grums blev det två poäng efter förlängning. Även på bortais fick Nybro Vikings stora problem med tabelljumbon.

Grums tog ledningen i mitten av den första perioden och höll den ledningen långt in i den tredje perioden. Men efter alla missade chanser och flera ramträffar kom äntligen det förlösande kvitteringsmålet. Med knappt fyra minuter kvar av den tredje perioden vann Fabian Ilestedt pucken i offensiv zon, tog sig in på mål och tryckte in en backhand.

Vikings fortsatte att trumma på, men matchen såg ut att gå mot förlängning. Men så lyckades Vikings få stopp på Grums uppspel i mittzon. Markus Palmberg balanserade på blålinjen, hittade Alex Ek på vänsterkanten som i sin tur passade pucken diagonalt framför målet där en framstormande Rasmus Johansson kunde peta in seger-målet. Ett så kallat klapp klapp-spel.

– Jag stod och tänkte på Tyringe borta. De kan inte ha en sådan tur i 60 minuter och de hade de inte heller, säger Nybro Vikings huvudtränare Mikael Tisell och mindes tillbaka på när Vikings vände 0–2 till 3–2 de sista fem minuterna.

Tre ruggigt sköna poäng för Vikings i Allettan Södra och laget har nu gett sig fina förutsättningar att knipa en topp 3-plats som innebär minst playoff 2-spel.

– De fick ta ledningen på en halvchans, stolpe in. Så sett var det lugnt, vi hade ändå 40 minuter på oss att vända på matchen. Vi följde upp det med en andraperiod där vi hade två eller tre i ramen, vi fick inte dit puckarna. Då kände jag att det här skulle bli spännande, men det blev ju rättvist till slut, säger Tisell.

Vad säger du om er prestation som helhet?

– Vi kom inte upp i den nivån vi kan i första perioden. Sedan tycker jag att vi tryckte på rätt så bra framåt, men det tog tid innan vi fick hål på dem. Tiden tickade på, men vi trodde på det hela tiden, säger Mikael Tisell, som hade tillbaka trion; Elias Gunnarsson, Jonathan Augustin och Hampus Andréen i laguppställningen.

Det återstår två omgångar av Allettan Södra. För Vikings del väntar bortamatch mot Skövde på söndag, innan man avslutar seriespelet mot Mariestad i Liljas Arena nästa onsdag.

Matchfakta

Grums–Nybro Vikings 1–2 (1–0, 0–0, 0–2) 

Målen: 1–0 (08.41) David Carlsson (Felix Bråtner, Noa Lindqvist-Muci, 1–1 (56.15) Fabian Ilestedt, 1–2 (59.31) Rasmus Johansson (Markus Palmberg, Alex Ek).

Domare: Filip Eriksson.

Skott: 17–38 (9–9, 4–8, 4–17).

Publik: 235.