Förändringar i A-truppen

Det är stora förändringar som sker i Mörrums A-trupp innan transferfönstret stänger.   

Att det råder full kalabalik och en enormt stor karusell som snurrar det senaste dygnet är ett milt uttryck. Mörrum Hockey säkrade nytt kontrakt igår kväll och sedan dess har det varit minst sagt turbulent och omfattande antal dialoger och förhandlingar. Detta är ett spel som vi inte kan påverka utan endast vara med och säkerställa bästa ekonomiska förutsättningarna för föreningen.

Vår ordförande Anders Gustavsson kommenterar läget enligt följande:

“Äntligen kan vi andas ut efter en säsong som varit minst sagt varit upp och ner. Ifrån en rörig start till ett onödigt spännande avslut för att klara ett nytt kontrakt i HockeyEttan!
Förbundet har bestämt spelreglerna vad gäller slutspel både upp och ner samt hur lån och övergångsregler skall fungera under resans gång och Mörrum Hockey kommer så klart agera på samma sätt som övriga föreningar i svensk hockey som hamnat utanför fortsatt spel denna säsongen! Att ge möjligheter till dom spelare som vill spela vidare i annan förening och förlänga säsongen.
Idag har mobilerna gått varma där andra föreningar söker spelare att förstärka sina lag med och det är kul att vi har så många spelare som är intressanta på marknaden! Vi har beslutat att ge dom spelarna möjligheter att hoppa på tåget och det kommer så klart gynna vår förening ekonomiskt i en tuff situation. Dessutom kommer det att utveckla spelarna inför kommande säsong då vi kommer att förhandla om vissa spelare med nya kontrakt i Mörrum Hockey.
Det kommer hända saker hela dagen idag så jag får be er alla följa händelserna via Eliteprospect. Vi kommer så klart lägga ut samtliga spelare med namn när fönstret stänger igen!
Nu skall det bli väldigt roligt att få se flera utav våra junior spelare på avslutande matcherna så väl mött framöver.
Anders Gustavsson”

Följande förändringar sker i truppen:

Dave Lindarv väljer att avsluta säsongen i Olofströms IK och vi inom Mörrum Hockey glada för det samarbete som skett de senaste dygnen och då med tanke på att Olofströms IK släppte den ryske spelaren Alexander Skladnichenko.

Dave´s egna ord om återgången till Olofströms IK:

“Allt har en början, och ett slut.

Efter ett års uppehåll från ishockeyn lyckades Martin Ingvarsson, efter ett par veckors tjat, övertala mig att spela en säsong. En säsong blev tre. Något som jag är väldigt glad över idag.

Jag har haft 3 väldigt fina säsonger i Mörrum. Där den första såklart är den som sticker ut då vi avancerade från div.2 till hockeyettan.

Men som sagt, allt har ett slut.

Jag har valt att avsluta min säsong och karriär i Olofström. För mig blir det på något sätt en del i att knyta ihop den så kallade säcken. Att avsluta där allt tog fart.

Jag vill tacka alla i och runt föreningen för att jag fick tillbaka glädjen till ishockeyn.

Jag vill tacka alla er spelare och ledare för att jag (nästan) alltid tyckte det var kul att åka till Jössa!

Jag är Mörrum Hockey evigt tacksam för sättet som ni tagit hand om oss!

Stort lycka till så ses vi vip:en nästa säsong!

Med vänlig hälsning,

Dave Lindarv”

 

Hampus Melén väljer fortsatt spel i IF Troja/Ljungby.

Khalid Ibrahim väljer fortsatt spel i Tyringe SoSS.

Emil Claesson lånas ut till moderklubben Nittorps IF.

Filip Brahm väljer fortsatt spel i HC Lions Strömstad.

John Moberg Forslund lånas ut till Tyresö/Hanviken.

Ahlbin Hernod väljer fortsatt spel i Nybro Vikings.

Andreas Maier väljer fortsatt spel i Väsby IK.

Tim Hultstrand väljer fortsatt spel i Trelleborgs IF.

Vi inom Mörrum Hockey vill rikta ett oerhört stort tack till alla spelare som representerat oss under säsongen och framförallt vår kapten Dave Lindarv som varit vår kapten i tre säsonger.

Imorgon spelar vi vår sista hemmamatch för säsongen då HC Dalen gästar Jössarinken och vi kommer få se flera debutanter på isen. Mycket varmt välkomna att se många unga spelare i Mörrum Hockey.