Willig åter i Boiströjan

Säsongen 15/16 gjorde Adam Willig sin senaste säsong i Bois. Efter 35 matcher och 15 poäng så lämnade han sedan för Tranås, och han har sedan dess också spelat hockeyettanhockey med Grästorp och Hanhals. Hanhals har haft det lite trögt men för egen del har Adam gjort en stark säsong med en stor roll i laget och han kom tvåa i den interna poängligan. Nu är han klar för en återkomst i moderklubben.

Välkommen tillbaka, Adam!

Ja du tack så jättemycket. Det ska bli skitkul!

Vad hade du för tankar när Calle ringde?

Det var roligt att han ringde, jag och sambon har haft planer på att röra oss hemåt. Jag är precis klar med studierna i Göteborg och sambon blir det i vår, så det var väldigt lägligt Calle ringde och hockeymässigt ska det bli skitroligt. Dels att förlänga säsongen och dels komma in i ett sådant här läge när vi fortfarande kan vinna serien, det var riktigt kul.

Dom flesta kommer säkert ihåg dig från din tidigare sejour i Bois. Men för dom som inte gör det, beskriv dig själv som spelare!

Jag är egentligen en playmaker som gillar att fördela puck. Jag gillar att forechecka och vinna puck i sarghörn och vara stark på puck där. Sedan är jag inte den snabbaste spelaren utan lever mer på mitt spelsinne och spelet i mitten av banan. Jag ser mig som en bra tekare, jag har varit framgångsrik där i år, så hoppas få fortsätta med det (Adam vann södra grundseriens tekningsliga med över 60% vunna tekningar, för vårettan finns ingen statistik, red anm).

Vad har du utvecklat sedan du lämnade Bois?

Framför allt så har jag fått testa på att spela på annat håll och fått stort förtroende i klubbarna jag varit i. Det har varit lärorikt och roligt och jag känner att jag utvecklats. Mest har jag nog utvecklat det offensiva spelet, när jag spelade i Bois förra gången hade jag en utpräglat defensiv roll, men i mina andra klubbar har jag fått mer ansvar i det offensiva och i att producera.

Vad har du haft för roll i laget, har du spelat powerplay eller/och boxplay till exempel?

Jag har spelat både powerplay och boxplay i år och förra året, vi får se vad det blir här. Det finns säkert duktiga spelar i både boxplay och powerplay här redan, så vi får se vad jag får för roll här.

Ja vad förväntar du dig för roll i Bois?

Vi har inte pratat om det faktiskt, det är upp till Appelgren att förklara det imorgon, så får vi se. Jag tar den rollen jag får.

Dig känner vi till rätt väl, men Philip Elgestål är ny för oss. Vad kan du berätta om honom?

Philip är en liten spelare med styrkan i skridskoåkningen, jag vet inte om jag sett någon åka så explosivt som han och med så bra flyt. Sedan har han ett bra skott med kvick realease också, och det ska han utnyttja. Han har näsa för målet och vill vara med och ha mycket puck. En spelare man ska utnyttja offensivt, det är där han har sina styrkor.

Ni har spelat en hel del ihop i Hanhals som jag förstått det?

Ja vi har kamperat ihop i stort sett hela säsongen. Så det är skitroligt att vi kan förlänga säsongen tillsammans, det är alltid lättare när man spelat med någon tidigare.

Tror du det skulle vara bra om ni fick chansen att spela ihop också i Bois?

Ja det tror jag, och det har jag fått indikationer på att vi ska få, men vi får väl se vad Appelgren säger.

Om ni spelar tillsammans, vad för spelartyp skulle i så fall komplettera er bäst?

Någon som kan vinna puckar och vara spelskicklig ihop med oss, det är vad vi skulle behöva.

Så en frisk Filip Engqvist kanske kunde vara ett alternativ?

Ja det vore ju drömmen.

Men ni är med och spelar redan imorgon?

Ja vi är med och spelar.

Hur är formen?

Formen är god, vi spelade igår mot Borås och det var en lättnad när vi vann och det blev klart för fortsatt spel i ettan säsongen som kommer också. Det har varit lite press på oss, sedan när Calle hörde av sig såg man en morot att få förlänga säsongen här, så det känns bara roligt.

Hade ni förlorat den matchen och inte varit klara så hade kanske inte Hanhals släppt er?

Nej så är det, de hade nog inte släppt oss så det gjorde det ännu skönare att vi vann.

Hur ska det bli att äntra Mariehus arena igen?

Det ska bli fantastiskt roligt. Det är betydligt mer folk på läktarna, det är inte så mycket folk i Kungsbacka. Det säger jag inte bara för att jag är härifrån, men trycket som är här gör att det blir en av de roligaste arenorna att spela i. Sedan ska det också kul bli att få spela med släkt och vänner på läktarna. Jag känner också många i laget, så det ska också bli kul att träffa dom och spela hockey tillsammans igen. Nej det ska bli skitkul!

Vad har du för tankar inför morgondagens match annars, det är serieledande Halmstad ni möter?

Det blir en nöt att knäcka, de har hittat något. Vi har mött dom flera gånger under de senaste säsongerna och de har nästan samma lag förra säsongen och då fick de kvala neråt och nu är de serieledare i allettan. Dom har fått ihop en väldigt stark grupp så det kommer som sagt var bli en tuff nöt att knäcka men nu har ni ju fått fin förstärkning så nu ska vi bjuda upp till dans!

Det låter bra det, jag får åter igen säga välkommen tillbaka och önskar dig stort lycka till!

Tacka så mycket!

 

Av Krister Holm