Vinst efter 22 straffar mot Malung – Nu är avgörandet nära

Fredagskväll, Ladies Hockey Night med festlig inramning och hockeymatch. Kan det bli bättre?
Ja, tre poäng hade ju satt fint, men vi fick nöja oss med två efter ett långt och dramatiskt straffavgörande.

Den inledande perioden blev både mållös och utvisningslös, så matchprotokollet var tomt vid första periodpausen. Skottstatistiken 11-8 speglar perioden helt OK, med ett litet spelövertag till hemmalaget. I andra perioden tar gästerna över spelet och får in två mål bakom David Söderberg i hemmakassen under de åtta första minuterna. Strax efteråt får Forshaga även en utvisning och man befarade ytterligare ett Malungsmål, men i samma sekund som man blir fulltaliga igen reducerar man till 1-2 genom Robin Sterner. Målet tände hemmalaget och man tog över spelinitiativet. Skottstatistiken 17-6 i mellanakten ljuger inte helt och hållet.

Hemmalaget fortsätter att ligga på och efter halva slutperioden kommer kvitteringen genom Hedi Fatnassi. Frågan är om man slappnade av lite omedvetet efter det, men endast två minuter senare återtog Malung ledningen i matchen. Hemmalaget jagade återigen en kvittering, men det skulle dröja ända till den näst sista spelmi

nuten innan den kom i spel med sex utespelare mot fem och det var återigen Robin Sterner som var sist på pucken. Forshaga har även ytterligare en puck inne i Malungskassen med bara sekunder kvar av ordinarie speltid, men målet blev högst tveksamt bortdömt för spelare i målgården.

Matchen går till övertid där Forshaga fick en gyllene chans att avgöra på ett straffslag, men den blev resultatlös och matchen fick avgöras på straffar. Forshaga tar ledningen i den första omgången genom Oliver Kandergård och det dröjer ända till den fjärde omgången innan dalmasarna kvitterar. Den femte ordinarie omgången blir resultatlös och suddenstraffar tar vid. I den sjunde omgången gör Malung mål och pressen ligger nu på hemmalaget, men Kimmy Skogland gjorde inget misstag och matchen levde vidare. Matchen avgjordes inte förrän i den elfte straffomgången då Oliver Kandergård satte sin andra straff efter att Malung missat sin.

Tränare Dennis Hall om matchen:
-”En ganska hafsig match där vi börjar ganska starkt, men andra halvan av första och även in i andra tappar vi lite kraft tycker jag. I tredje kämpar vi oss tillbaka bra i slutet och kommer ikapp. Det sista dom händer i tredje är att vi får ett tveksamt bortdömt mål, men lyckas ändå vinna.
Bara att ladda om för söndag och än lever hoppet om playoff.”

Serien kan avgöras i dagens omgång då Forshaga åker till Eskilstuna och Nyköping åker till Kumla. Tar Nyköping minst två poäng idag är det helt avgjort, tar de endast en poäng har Linden fortfarande en teoretisk chans kvar, förutsatt att de även tar alla tre poängen i dagens match mot Forshaga. Forshagas enda chans är att ta samtliga sex poäng som återstår, samtidigt som Nyköping inte tar någon i de två matcher de har kvar mot Kumla och Köping.