Wed 27 Jan 18:00
Hockeylag ÖST -
Hockeylag THO -
Wed 27 Jan 19:00
Hockeylag SUN -
Hockeylag ÖRN -
Wed 27 Jan 19:00
Hockeylag ENK -
Hockeylag FOR -
Wed 27 Jan 19:00
Hockeylag HANV -
Hockeylag BOR -
Wed 27 Jan 19:00
Hockeylag VIM -
Hockeylag VIS -
Wed 27 Jan 19:00
Hockeylag MÖR -
Hockeylag SKÖ -
Wed 27 Jan 19:00
Hockeylag NYB -
Hockeylag HUD -
Wed 27 Jan 19:00
Hockeylag TRO -
Hockeylag MAR -
Wed 27 Jan 19:00
Hockeylag DAL -
Hockeylag KAR -
Thu 28 Jan 19:00
Hockeylag PIT -
Hockeylag HHC -
Fri 29 Jan 19:00
Hockeylag SKL -
Hockeylag KAIF -

Väsbystjärnan: ”Många kan avgöra på egen hand”

Onsdag blir en nagelbitarkväll. Helt enkelt en hockeyrysare där en serieseger står på spel.
Det blir antingen Väsby Hockey eller Borlänge HF som kommer att vinna Allettan Norra och därmed ställas i en Hockeyettan Final med start kommande vecka. Det rafflande läget i tabellen inför avgörandet ser ut enligt följande:

  1. Väsby Hockey 41 p (+25)
  2. Borlänge HF 40 p (+24)

 

Det skiljer som ni kan se endast en poäng och ett mål lagen emellan. Borlänge åker till Lindesberg för att försöka ta en trepoängare mot Lindlöven medan Väsby står inför den svåra uppgiften att göra detsamma i Jämtland och mot Östersunds IK. Det är en riktigt svår uppgift mot ett gäng som strider om att knipa tredjeplatsen eller som lägst för att bibehålla sin fjärdeplats och då få bästa ranking inför playoff 1 lottningen.

Östersund är även ett hemmastarkt gäng som endast förlorat två matcher i Allettan. Det är bara Borlänge och Lindlöven som segrat på Jämtländsk is. Resterande gäng har gått därifrån lottlösa. ÖIK som laget även kallas för, bjuder sina fans på gratis inträde på onsdag vilket borgar för en fullsatt arena. Det gör det hela än mer festligt och det blir även ett bra test för Väsby inför det fortsatta kvalspelet. Sådana här matcher kommer laget att ställas för hela tiden i kvalet och det är liksom lika bra att vänja sig med de tuffa uppgifterna som laget kommer att ställas inför.

ÖIK är annars ett bra kollektiv som bärs upp av två bra målvakten. Backbesättningen är solid och forwards jobbar hårt över hela isen. Lagets svaghet har egentligen endast varit effektiviteten så här långt. Laget har mäktat med 45 mål hitintills och med det har laget en rejäl bit upp till övriga topp tre lag. Det är väl den inte helt oviktiga detaljen som lett att laget inte tagit mer poäng än vad laget gjort hitintills.

Östersundsstjärnan: ”Alldeles för lite folk på vissa matcher”

Jag har inför matchen tagit några ord med lagets färgstarka profil Elias Bjuhr. Det är en tuff spelare som märks ute på isen och då inte bara på grund av det flängande hårsvallet. Han är framförallt vass framför kassen och många av hans mål görs via styrningar eller uppfiskande av returer. Så här tänker Elias inför den heta matchen på onsdag.

Hej Elias! Inför avslutningen ligger ni på en fjärdeplats på samma poäng som Hudik men med sämre målskillnad. Är ni nöjda över den placeringen över vad ni presterat hitintills i Allettan?

– Tjenare! Nä, vi är inte nöjda med placeringen, är såklart en del bra lag här i Allettan men tycker att vi råkat ge bort några poäng för mycket. Överlag en rätt så bra prestation tycker jag att vi haft men vunnit för få matcher.

Helgen som gick tog ni tre av sex möjliga poäng där segern togs mot Kiruna. Speglar poängen spelet under helgen för er?

– Jag låg faktiskt nerbäddad i en riktig ”mancold” över helgen så kunde inte medverka men vad jag förstått så hade vi lika gärna kunnat åka ifrån Boden med åtminstone en poäng men hade inte satt dit våra lägen…

 Hudik har som sagt ett bättre läge än er inför avslutningen så det kanske blir svårt att ta tredjeplatsen. Men hur viktigt känns det att få ta fjärdeplatsen för er så att ni kan få välj först i playoff 1?

– Det känns framförallt viktigt att få vinna vår match imorgon. Få en go känsla i laget inför playoff. Sen lägger jag faktiskt ingen vikt i detta med att få välja eller bli vald. Tycker det är hugget som stucket det där, få välja motstånd men börja borta. De lag som går vidare är alla duktiga och kan göra bra prestationer en vecka.

 Väsby Hockey väntar er nu på onsdag. Vad kommer du ihåg från vårt möte i Vilundahallen?

– Väsby är ett bra lag, bra fart och tycker vi går bort oss lite borta mot Väsby.

 Hur uppfattade ni oss i Väsby då från den matchen och utifrån det, finns det något speciellt i vårt spel som ni behöver vara vaksamma över?

– Snabba omställningar men imorgon ska vi gnugga ner Väsby över tre perioder.

 Din egen poängproduktion är lägre än vad den brukar vara. Är du själv nöjd med din egen prestation under säsongen och hur känns dagsformen?

– Inte fått göra lika mycket poäng men lägger mindre vikt vid det också nu när jag blivit lite äldre. Vill bara se till att vi vinner våra matcher till vilket pris som helst. Men brukar faktiskt passa mig lite bättre att spela dessa playoffmatcher för det är då det verkligen brukar krävas de där skitmålen.

 Du brukar ju gå i bräschen för ditt lag med hårt och tufft arbete ute på isen. Är det precis det spelet som kommer att känneteckna dig på onsdag?

– Ja, men jag har aldrig varit en vacker spelare där ute på isen så jag ska försöka vara en nagel i ögat på de flesta i Väsby imorgon.

 Slutligen Elias, hur går det nu på onsdag och varför tror du att ni kommer att göra en bra insats?

– Vi har ju gratismatch och det blir mycket folk som kommer få se en bra hockeymatch. Man taggar till lite extra. Får mer energi. Tycker det är alldeles för lite folk på vissa av dessa Allettanmatcher med tanke på ändå den höga kvaliteten på hockeyn som det ändå är.

 

// # 46 Elias Bjuhr – Östersunds IK

 

Holmblad: ”Många kan avgöra på egen hand”

Något som är viktigt i täta matcher som det säkerligen blir även på onsdag i Östersund är att man har ett bra spel i ”special teams”. Väsby har varit varit bra i numerära underlägen hela säsongen men däremot har spelet i överlägena inte varit speciellt bra. Men på sistone har laget steppat upp ordentligt även i den spelformen och den stor bidragande orsak till det stavas passningsgeniet, Christian Holmblad. Jag har tagit några ord med ”Homer” vars tankar inför avgörandet låter så här.

Hej Christian! Det blev en skön seger mot Vallentuna i söndags. Vad säger du om matchen?

– Ja, det var väldigt skönt att ta 3 poäng. Som alla matcher mot Vallentuna i år var det tufft i början av matcherna. Tycker de sätter hård press, speciellt på våra backar. Men lite som tidigare matcher mot Vallentuna har de tröttnat ju längre matcherna lidit. Så till slut kändes det som en stabil seger där vi kunde spela avslappnat sista perioden.

Extra skönt måste väl segern känts för dig med tanke på att du låg bakom tre mål och där du gjorde de två första eller vad säger du om din egen insats?

– Haha, alltid kul att få vara med och bidra lite. Känns ändå som att vår kedja skapat mycket under Allettan så tycker inte insatsen var speciellt mycket bättre än någon annan match.

 Det känns verkligen som att vårt PP har blivit betydligt bättre mot tidigare under säsongen. Vad tror du att det beror på?

– Vi har haft en bra PP uppställning hela säsongen, det är mer att vår uppställning börjat leverera nu på slutet och inför kommande playoff är det otroligt viktigt att ha ett fullt fungerande PP eftersom det troligtvis kommer bli någon sånt som avgör.

 Nu har vi ett fint läge inför avslutningen där vi har allt i egna händer. Seger mot ÖIK och vi spelar i Hockeyettan Finalen. Varför tror du att vi fixar det?

– Eftersom vi har ett väldigt bra lag med skickliga spelare, även fast alla inte besitter samma spets som Lorraine, så finns det många spelare som kan avgöra matchen på egen hand. Sen får man inte heller glömma att vi har två bra målvakter också som kan spika igen när vi utespelare inte levererar.

 Men att möta ÖIK inför troligtvis fullsatta läktare blir ingen lätt uppgift. Vad blir viktigast för oss att fokusera på då tror du?

– Alltid extra roligt att spela inför mycket folk så kan inte bli bättre om Jämtlänningarna sluter upp samtidigt som vi spelar en sådan viktig match. Vi ska inte ändra på något, vi måste fokusera på det som tagit oss till toppen.

 Senast vi mötte ÖIK vann vi en riktigt tuff och jämn match. Hur uppfattade du Jämtlänningarna då?

– Tyvärr svårt att minnas hur dom var förutom att matchen var jämn. Det har varit väldigt intensivt sista veckorna så svårt att urskilja matcherna från varandra.

 Slutligen Christian, på vilket sätt ska vi försöka sätta tonen i matchen på onsdag och på vilket sätt kommer du att försöka gå i bräschen för laget?

– Enda vi ska göra är att se till att vi åker hem med 3 poäng, spelar absolut ingen roll hur det ser ut i det här skedet av säsongen.

 

// # 91 Christian Holmblad

 

Matchen sänds på nätet och länken till sändningen finner ni här:

https://live.hockeyettan.se/livestream?id=24333

 

Om ni inte vill se matchen hemma så kommer Väsbys samarbetspartner, sportbaren Anders & Jag att sända matchen. Kom dit, heja på Väsby tillsammans med andra fans och bara njut av en spännande hockeykväll.

 

// Krister Holmgren