Förlänger med klubben i sitt hjärta

Vill ni har lite lördagsgodis?
Ni får Simon Thyni – i två år.

– Jag har starka känslor för KIF. Jag har spelat här hela mitt liv och det är klubben i mitt hjärta, säger han.

Och han hyllar tränaren Robert Lahti.

Fick ni lite gåshud när ni läste inledningen av texten? Det är förståeligt. Simon Thyni är en spelare som är väldigt enkel att tycka om. På isen och utanför den i intervjusituationer.

Först ut att förlänga kontraktet inför nästa säsong var Calle Källström. Simon Thyni är näst på tur. Och även han väljer att skriva ett tvåårskontrakt.

– Föreningen la fram ett tvåårskontrakt och det kändes bara naturligt att skriva på. Det är här jag vill spela. Det känns bara bra, säger centern.

Han är 23 år gammal men har just avslutat sin sjätte säsong i A-laget. Matchklockan har tickat upp till hela 175 stycken i A-laget.

Den här säsongen blev dessutom hans poängrikaste med elva mål och tolv assist på 36 matcher.

Han blev som skrivet spelare nummer två att förlänga.

En annan förlängning han gärna ser är Robert Lahtis.

Simon Thyni hyllar jobbet som KIF-tränare har gjort.

– Det finns de som kritiserar honom på sociala medier och det tycker jag är otroligt oförtjänt. ”Robban” är otroligt uppskattad i laget och i hela föreningen. Det är svårt att hitta en mer engagerad människa och tränare. Jag tycker dessutom att han har utvecklats som tränare sedan första säsongen vi hade honom för tre år sedan. Jag hoppas verkligen att han fortsätter i båset.

Vad är det han gör så bra?

– Det som sticker ut är hans driv och engagemang. Han är en riktig hockeynörd ut i fingerspetsarna. Som människa är han otroligt rolig och skojar mycket med laget. Han sprider energi.

Jag stod utanför och lyssnade när han skällde ut er i Lindesberg, så han verkar kunna göra det också…

– Ja, absolut. När vi inte gör vårt jobb och det krävs är han inte främmande för det och det är bara bra, säger Simon Thyni.

Andra påskriften har torkat. Lagbygget fortsätter i full fart.

När jag vet mer, gör ni också det.

Mattias Heikki

 

Lagbygget 20/21:

Forwards

Calle Källström

Simon Thyni