Vikings reste sig – klara för Playoff två

Nybro Vikings är klara för Playoff två! En kassaskåpssäker seger med 6-1 mot Nyköping inkasserades under lördagseftermiddagen.

Under lördagseftermiddagen spelades den tredje och avgörande matchen i Playoff 1 mellan Nybro Vikings och Nyköping. Efter en målrik tillställning under fredagskvällen så bjöd hemmalaget upp på nytt till många mål men stängde också igen bakåt, segern skrivs till 6-1.

I den första perioden får hemmalaget en mardrömsstart när Nyköping gör 0-1 redan efter 19 sekunder. Nybro jobbar sig sedan in i matchen mer och mer, det är hemmalaget som skapar chanser. Det viktiga kvitteringsmålet kommer efter ca 14 minuters spel då Rasmus Johansson skickar in 1-1 från blålinjen bakom en skymd Daniel Fahlström i Nyköpingskassen.

I mellanakten fortsätter Nybro att föra matchen men Nyköping är farliga när dem skapar tryck i Nybrozonen. Det skulle dock bli hemmalaget som får utdelning två gånger om i den andra perioden, 2-1 kommer genom Fredrik Strömgren som bombar in ledningsmålet och med bara minuten kvar av perioden kommer 3-1 genom Jesper Mångs som likt Nybros första mål för kvällen skickar in 3-1 från blålinjen.

I den tredje perioden får Nybro tidigt ett powerplay som laget utnyttjar på bästa sätt fram till det viktiga 4-1 målet. Efter det kan Nybro spela säkert och spela ut ordentligt för man gör både 5-1 och 6-1 innan matchen är slut via Simon Hansson och Alfred Andersson.

I och med segern är Nybro Vikings klara för Playoff två. Nybro börjar på hemmais i Liljas Arena redan på tisdag den 3 mars och sedan bortaplan på fredag den 6 mars samt eventuell tredje och avgörande match på bortaplan på lördag 7 mars. Under lördagskvällen släpps biljetterna till tisdagens hemmamatch.

Nybro blir valda i Playoff två och valproceduren ser du via Hockeyettan.se på söndag 1 mars kl. 12.00.

Nybro Vikings–Nyköpings SK 6–1 (1–1, 2–0, 3–0)

Målen: 0-1 (00.19) Albin Ivarsson-Hamberg (Christian Axelsson, Ludvig Martinsson), 1-1 (14.14) Rasmus Johansson (Sebastian Borg, Fredrik Strömgren), 2-1 (32.24) Fredrik Strömgren, 3-1 (38.53) Jesper Mångs (Fabian Ilestedt), 4-1 (42.58) PP1 Fredrik Strömgren (Sebastian Borg, Fabian Ilestedt), 5-1 (52.06) PP2 Simon Hansson (Alex Ek, Robin Wengdahl), 6-1 (53.59) Alfred Andersson (Hampus Andréen)

Domare: Jim Bergqvist.

Skott: 36–21 (12–5, 12–8, 12–8).

Publik: 1 306.