Första ronden till Hudiksvall – avgjorde i förlängning

Nybro Vikings spelade första matchen i Playoff 2 under tisdagskvällen där det blir Hudiksvalls HC som till slut vinner med 2-3 efter förlängning.

Nybro Vikings inledde Playoff 2 under tisdagskvällen med hemmamatch i Liljas Arena mot Hudiksvalls HC. Inför 1 878 åskådare blir det en väldigt jämn och fartfylld match som går hela vägen till förlängning där Hudiksvall drar det längsta strået och vinner med 2-3.

I den första perioden är det bortalaget som får den bästa starten på matchen när 0-1 kommer redan efter drygt två minuters spel. Nybro klarar sedan av ett boxplay och växer mer och mer in i matchen efter den olyckliga starten. Kvitteringen hänger i luften och kommer också logiskt när det är Nybros tur att spela powerplay till 1-1 via en retur som Victor Crus-Rydberg slår in. Hemmalagets tryck fortsätter och några minuter senare är det Sebastian Borg som är framme och slår in en retur till 2-1 inför en högljudd hemmapublik.

I den andra perioden är det i stort sett Hudiksvall för hela slanten. De sätter press från första nedsläpp och Nybro får ligga på försvar vilket de gör på ett bra sätt och Nybros målvakt Robin Johansson gör det väldigt bra. Nybro håller emot anstormningen och ställningen 2-1 står sig inför den tredje perioden.

I den tredje perioden blir det jämnare och det skapas en del chanser åt båda hållen. Hudiksvall jagar en kvittering och när det endast återstår ett par minuter av ordinarie tid så hittar 2-2 pucken in bakom Robin Johansson i Nybromålet. När sextio minuter är spelade står det 2-2 på resultattavlan och förlängning väntar.

I förlängningen får Hudiksvall ett gyllene läge att avgöra när de får spela powerplay men Nybro reder ut den utvisningen. Hemmalaget har sedan ett halvt friläge men blir neddragna utan åtgärd från domaren, istället kan Hudiksvall skicka in ett snöpligt segermål till 2-3 och avgöra matchen.

I och med förlusten för Vikings är laget nu tvingade att vinna två raka matcher på bortais, returmötet spelas på fredag 6 mars.

Nybro Vikings–Hudiksvalls HC 2-3 efter förlängning (2–1, 0–0, 0–1, 0-1)

Målen: 0-1 (01.48) Algot Landin (Anton Hammargård, Albin Runesson), 1-1 (11.35) PP1 Victor Crus-Rydberg (Kalle Hult, Alex Ek), 2-1 (16.14) Sebastian Borg (Markus Palmberg, Fredrik Strömgren), 2-2 (57.38) Hugo Enock (Algot Landin, Albin Kedbrant), 2-3 (65.35) Henrik Marklund (Christian Lindberg)

Domare: Robin Karlsson.

Skott: 21–45 (9–13, 4–19, 8–12, 0-1).

Publik: 1 878.