HC Dalen förlänger med Johan Malmborg

HC Dalen har valt att förlänga kontraktet med backen Johan Malmborg född -97. Johan anslöt från IF Troja-Ljungby inför säsongen 2019-20 och har vuxit ut och blivit en viktig kugge i lagets defensiv.
-Johan är en spelare som är bra både defensivt som offensivt och har spel för högre nivåer i sig så det är en jätteviktig förlängning för oss, Pelle Gustafsson. Foto: Marcus Vilson


Johan Malmborg har HV71 som moderklubb och har där en SHL-match på sitt CV. I ATG Hockeyettan så har han representerat klubbar som Vimmerby, Borlänge, IF Troja-Ljungby innan han inför säsongen 2019-20 skrev på för Dalen. Där blev det 20 poäng 3 mål och 17 assist på 40 spelade matcher och han växte ut till att bli en viktig kugge i lagets defensiv. Dalens tränare och sportchef Per Gustafsson är glad över att den offensivt skickliga backen väljer att förlänga med klubben.

-Johan har gjort det riktigt bra under säsongen han är en spelare som är duktig både offensivt samt defensivt. Han kan användas i bägge ändarna och sticker ut med sin puckskicklighet och spelsinne vilket gör att han gärna följer med upp i offensiv zon. Johan har spel för högre nivåer i sig vilket vi sett under säsongen som gått så det är en väldigt viktig spelare för oss och vi är glada över att han valt att förlänga kontraktet med oss.

Johan Malmborg är glad över att få chansen att fortsätta vara en del av HC Dalen som under säsongen som varit påbörjat en spännande resa där det finns en hel del positivt att bygga vidare på inför kommande säsong.

-Säsongen som var känner jag att vi stundtals spelade riktigt bra hockey men vi hade svårt att få in puckarna och vinna dom där jämna matcherna. Det finns mycket positivt att ta med från förra säsongen som vi kan bygga vidare på och försöka spela till oss en plats i allettan till och börja med. Jag väljer att förlänga kontraktet med Dalen för att jag trivs väldigt bra i laget och allt runtomkring. Jag vill fortsätta utvecklas som ishockeyspelare och då är Dalen ett perfekt val för mig.

Kontraktet med Johan gäller i 1 år.

Piotr Arvidsson
Media & kommunikation
HC Dalen