Två år till för Malmkvist

Förlängning nummer två är stortalangen Gustaf Malmkvist. Gustaf var fortfarande junior säsongen som gick med fick stor förtroende och gjorde det kanonbra med tryggt och lugnt backspel. Nu står det klart att han kommer att fortsätta utvecklas i Bois ytterligare två säsonger.

Idag skrev du på ett tvåårskontrakt med Mariestad Bois. Hur känns det?

Det känns otroligt bra, väldigt kul! Jag har trivts otroligt bra i staden ända sedan jag flyttade hit för fem år sedan.

Vad säger du om din säsong?

Det var lite blandat med tanke på hur det slutade, men det var en bra säsong för min del. Ibland hade jag mer speltid och ibland lite mindre. Ibland gick allt hem och det flöt på bra, sedan har man det lite tyngre ibland. Det var väldigt tuff konkurrens på backsidan, vi hade nio backar på slutet, så vi hade en bred och bra trupp.

Hur upplevde du konkurrenssituationen?

Man blev ju extra pushad av konkurrensen så det gjorde nog laget gott. Det är viktigt med bred trupp för att gå långt.

Du fick rätt mycket istid ändå med tanke på att du egentligen fortfarande var junior. Hade du förväntat dig att få så mycket?

Det var ju målet att spela så mycket som möjligt, och när jag fick spela som mest var allting skitkul. Sedan tuffade konkurrensen till sig och jag fick spela lite mindre men det är bara att gilla läget. Men jag hade istid i alla matcher utom någon match på slutet.

För dig var det ju första säsongen i a-laget. Märkte du att det var ett snäpp upp att spela alletta kontra grundserie?

Ja det tyckte jag både farten och skickligheten på spelare, det är ju skillnad på botten västra och allettan. Alla lag var extremt skickliga, men det var en rolig skillnad.

Får man anpassa sig spelmässigt på något sätt när man möter skickliga spelare?

Klart att mötte man Huddinges offensiv så fick hade man inte råd att göra några misstag, men vi ville spela vårt spel och ha mycket puck och föra spelet.

Vad är du mest nöjd med under säsongen?

De var kul att vinna västra serien, men vi nådde också alla mål vi hade satt upp så det var ju bra. Sedan avslutningen med där jag fick spela mot Tranås hemma och borta i playoff 3 var riktigt roligt och det gick bra tycker jag. Sedan måste jag säga stödet på hemmaplan också, som i derbyna, det var helt sjukt tryck! Synd att vi inte fick ha det mot Tranås hemma i playoffet med.

Ja den matchserien avslutades aldrig, då säsonghen avslutades på grund av Corona. Hur kändes det att det avslutades på det viset?

Det var mycket skriverier om det skulle bli av eller inte, så det var lite svårt läge. Jag har aldrig varit med om något liknande, men märkligt och väldigt tråkigt, för vi kände att det kunde bära långt.

Andreas Appelgren sa att ni kändes oslagbara, hade du också den känslan?

Ja vi var otroligt starka och vi hade ett jädra driv i båset och omklädningsrummet, en grym stämning och ett jädra go.

Var stämningen bra från början eller var det något som byggdes upp?

Det byggdes på under säsongen, vi visste vi hade ett bra lag och kunde gå långt, men ju längre säsongen gick och det drog ihop sig till playoffspel så förstod alla vad det innebar och då kände man att alla drog åt samma håll och alla blev extra taggade. Ska man spela playoff 3 så är det lite extra nerver.

Du visade dock inga nerver på isen!

Nej det är inget man visar på isen, men det fanns inombords. Men det gör mig bara bättre tycker jag, det är väldigt kul att spela när man är lite nervös, då är det bara att gå ut och njuta.

Ja det är nog rätt att njuta och inte lida som vissa gör när allting ställs på sin spets!

Ja det är väldigt viktigt, njuter man blir det ofta bra.

Nu är ni tre man i truppen, det blir inte många att träna sommarträning med?!

Ja och i Coronatider vet jag inte hur det blir, men det kommer väl fyllas på med spelare. Sedan får vi se hur det blir med lagträning. Jag kör lite grann själv, tagit lite vila, men man måste ju hålla igång, annars blir man rastlös, det kryper i benen. Det kan vara skönt med någon veckas ledighet efter säsongen är slut men sedan så kan man inte sitta still längre, då måste man ut och röra på sig.

I och med den lite snöpliga avslutningen, känner du dig extra pepp på att ta revansch kommande säsong?

Ja verkligen! Det finns en hel del revanschlusta i truppen och föreningen, vi vet vad vi kan och hur nära vi var och alla vill nog smaka kvalserien, så det tror jag blir bra.

Vad har du för mål med säsongen som kommer då?

Man vill ju få så mycket speltid som möjligt, det säger väl alla men det är ju det man strävar efter. Man vill ju utvecklas och spela i allsvenskan och SHL, och då gäller det att få så mycket speltid och utveckling som möjligt. Men jag tror det kommer bli en lång och rolig säsong.

Du spelade ju J20 också, hur var det att dubblera¨?

Ibland fick man stå över spel i J20 då a-lag var prioriterat. Visst var man lite småsliten ibland, men det är ju kul också att få spela mycket, det är ju matcher som är roligast. Sedan är det inte tråkigt att träna heller, men det är för matcher man tränar.

Det goda avbrottet bar med sig var att ni slapp kvala er kvar med J20, alltid något kanske?!

Lite tur kanske, men det hade vi nog grejat ändå, det var jag inte orolig över.

Då tackar jag för pratstunden och önskar lycka till i vinter!

Ja tack!

 

Av Krister Holm

Foto Anna Engström