Samuel Lidström förlänger med Surahammars IF

Under tisdagen blev det klart att den snabbskrinnande forwarden Samuel Lidström stannar i Surahammars IF. Den 19-årige forwarden anslöt till föreningen lagom inför kvalet och blir nu alltså kvar i klubben.

Det var strax efter lunch på tisdagen som sportgruppen i Surahammars IF glatt meddelade att man nu gjort klart med duktige forwarden Samuel Lidström inför säsongen 2020/21. Samuel Lidström som fostrats i Västerås och den senaste tiden huserat i klubbens J20-lag kom till Surahammar i slutet på februari med ambitionen att i kvalspelet kliva fram och hjälpa laget kvar i Hockeyettan.

Vi vet allihop att kvalet avbröts på grund av Corona pandemin och att vi i Surahammar fick behålla vår plats i Hockeyettan utan att Samuel och övriga spelare fått göra upp om det ute på isen. Nu får Samuel en ny chans att göra avtryck i Suratröjan när han nu skrivit på för en hel säsong i den klassiska bruksklubben

Vi ringde upp Samuel för en kort intervju.

Hej Samuel och grattis till det nya kontraktet med Surahammars IF. Vad var det som fick dig att stanna kvar i föreningen även kommande säsong?

 

– Tack så mycket. Ja, dels vill jag spela seniorhockey på en så hög nivå som möjligt och då är Surahammar ett bra alternativ. Men den kanske främsta anledningen till att jag valde att skriva nytt kontrakt var att Patrik Juhlin stannade kvar som huvudtränare. Patrik är en bra tränare. Han är meriterad, har en bra känsla för spelet i sig men är också duktig på att ge feedback under både matcher och träningar.

– Det skapar en trygghet som spelare att veta vad Patrik vill med laget och att man alltid får en klar bild av vad som är bra och vad man behöver förbättra. Jag tror också att Patrik Juhlin är precis rätt tränare för den här föreningen. Patrik har förmågan att med sitt positiva och professionella sätt tanka energi i truppen och det kan förhoppningsvis ge effekter även på föreningen i stort

Hur skulle du beskriva dig själv som spelare?

– Jag är en träningsvillig och driven spelare som vill framåt. Både i min utveckling men också i banan på isen. Jag söker mig ofta in på mål och tycker själv att jag har ett bra spelsinne och ett bra avslut.

Du kom till Surahammar lagom inför kvalet, men där blev det ju inte särskilt mycket speltid för någon av er. Hur kändes det när säsongen bara tvärdog?

– Det var så klart tråkigt men samtidigt väntat med tanke på situationen. Jag hade sett fram emot att få spela kvalet och få mer rutin från Hockeyettan men nu blev det inte så och jag får istället se fram emot säsongen som kommer och spela mer då.

Du fick bara några veckor i föreningen. Vad är ditt intryck av klubben och gänget kring A-laget?

– Jag fick ett väldigt fint intryck. Alla som jag träffade var väldigt schyssta, positiva och välkomnande. Jag kände att det var ett bra gäng och det blev än mer tydligt när Patrik klev in. Han gav hela laget mer energi och man märkte att det var många som lyfte sig och blev snäppet bättre bara genom att få in lite mer glädje och positiva tankar i omklädningsrummet

Nu väntar en hel säsong. Från start. Vad hoppas du kunna bidra med i det här gänget?

– Jag vill gärna driva på. Bidra med mycket energi till laget men så klart även bidra framåt och producera. Hjälpa laget att bli bättre.

Vi tackar Samuel Lidström för pratstunden och hälsar honom varmt välkommen tillbaka till Surahallen efter sommaren. Det ska bli kul att se hur Samuel och övriga laget utvecklas framöver.

Text: Mattias Forsberg
Foto: Ronnie Rönnkvist, www.hockeysvergie.se