Rasmus Sirugo klar för Surahammars IF

På påskaftonen blev det klart att den 19-årige forwarden Rasmus ”Ragge” Sirugo spelar för Surahammars IF i Hockeyettan nästa säsong

Sportgruppen i Surahammars IF har jobbat hårt den senaste veckan och kunde under lördagseftermiddagen leverera ännu en påskkaramell till alla fans. Rasmus Sirugo, ung, ambitiös och mycket duktig forward med Surahammar som moderklubb vänder hem för att prova lyckan i föreningen där allt började.

Rasmus kommer närmast från Mora IK:s J20 Super Elit, men har också spelat för Västerås IK, Malmö Redhawks och Borlänge HF under sin karriär. Vi fick en intervju med Rasmus mitt i påskfirandet och började så klart med att hälsa honom välkommen hem till Sura igen.

– Tack så mycket. Det känns jättespännande att komma hem och extra kul att känna hur Sura nu också är redo att satsa för att lyfta hockeymässigt.

Vad var det som fick dig att skriva på för Sura och vända hem just nu?

– Jag har haft en jättebra kontakt med Jörgen Mähler (i sportgruppen) under en längre tid och nu när det är rätt tydligt att Sura vill satsa lite extra så känner jag att jag vill vara med och bidra med det jag kan för att Sura ska kunna bryta en lång negativ trend. Det känns verkligen helt rätt och det ska bli jättekul att dra på sig Suratröjan igen. 

Många av de nya killarna som är klara har lyft Patrik Juhlin och hans energi som en viktig anledning till att de valde Sura. Vad tänker du om Patriks roll i Sura kommande säsong? 

– Jag håller med de övriga. Jag känner Julle sen tidigare och vet vilket otroligt driv och engagemang han har. Han har rätt inställning och är duktig på att tanka både lag och individer med energi. Han var även för mig en bidragande orsak till att det blev Sura kommande säsong och jag tror att han med sin erfarenhet och sitt engagemang kan göra avtryck i föreningen i vinter. 

Du har varit utanför länet och spelat de senaste 5-6 säsongerna och spelat mycket hockey, framför allt på en hög J20-nivå. Vad har de här åren i Mora, Malmö m.m. gett dig som hockeyspelare?

– Det har gett mig väldigt mycket. Framför allt otroligt mycket bra träning, och hård konkurrens. Jag har i alla år sen jag lämnade Sura varit i miljöer med andra unga killar som alla strävat efter att bli bättre hockeyspelare. Jag har verkligen fått kriga och det har stärkt mig på alla plan.

För de supportrar som inte haft någon vidare koll på dig de senaste åren. Hur skulle du beskriva dig själv och vad tror du att du kan bidra med i vinter?

– Jag ser mig själv som en skridskostark forward med ett snabbt skott. Jag är också ganska fysisk i mitt spel och jobbar hårt över hela banan. Jag hoppas och tror att jag kan bidra med hög fart, bra energi och ett bra såväl offensivt som defensivt spel.

Det låter ju väldigt bra och vi är många som är väldigt glada att Rasmus är tillbaka i Sura igen. Vi lyfter på hatten, tackar för pratstunden och ser fram emot att se Rasmus Sirugo och övriga i Surahallen i vinter.

Kanske kan det komma nya välkomna och viktiga värvnnigar längre fram under påskhelgen. Vi är inne i en intensiv period och vi vet att det är många som är nyfikna på Sura inför kommande säsong.

Text: Mattias Forsberg