Skövde IK: Ledarstaben tar form

Skövde IK vill meddela att man till stora delar gjort klart sin ledarstab för föreningens A-lag inför kommande säsong.

Det blir som det spekulerats i en del den senaste tiden, Fredrik Ljunggren som axlar huvudansvaret efter Johan Hellström för representationslaget. Han har i dagarna signat ett 2-års kontrakt.

Till sin hjälp är det klart att han kommer få Jimmy Krusell som assisterande, och att Fredrik Söder fortsatt kommer ha en stor roll kring lagets fysik och off-ice träning i sin roll som fysansvarig.

Ljunggren som under den gångna säsongen haft ett sabbatsår från ishockeyn efter en säsong i Mariestads organisation, gör därmed comeback i moderklubben i rollen som huvudtränare.

Jimmy Krusell har även han tidigare verkat i föreningen, men kommer senast från ett uppdrag som assisterande tränare i Grästorp.

-I Fredrik, Fredrik och Jimmy, får vi en ledarstab med stor erfarenhet av föreningen, stort hjärta för föreningen och ett ledarskap som vi tror ska passa mycket bra att leda vår A-lags trupp framåt framöver. Fredrik är en driven ledare med stort intresse för att utveckla och att utvecklas. I den fas vi befinner oss just nu så känns det såklart väldigt bra att vi kan få till en ledarstab med lokal anknytning som dessutom brinner för att vi ska ta ytterligare kliv i utvecklingen. Sen hoppas vi även på att Gummi ( Mattias Gudmundsson) fortsatt ska kunna finnas med på ett hörn och hjälpa till, säger klubbchefen Anders Lundström i ett uttalande.

Skövde IK hälsar alla välkomna hem, och ser med tillförsikt fram mot att se vad som ska hända kommande säsong på Hovet.

Hemsidan återkommer med en längre intervju med Fredrik Ljunggren om hans tankar kring det nya uppdraget lite länge fram.