Truppuppdatering A-lag

Skövde IK har i dessa märkliga tider jobbat på kring truppen lite i bakgrunden och vill nu meddela lite kring statusen på vårt A-lag.

Under Påsken släpptes större delen av ledarstaben och här kommer nu en kort uppdatering  om läget i truppen.

Hemsidan hade en kort pratstund med Klubbchefen Anders Lundström kring truppen och följande kan i nuläget rapporteras utöver de kontrakt som man redan satt på från förra året:

Målvakten Hugo Fagerblom blir kvar, och kommer därmed gå in på sin 3:e säsong i klubben sedan ankomsten mitt i säsongen 2018-2019.

På backsidan har Tom Olsson förlängt sitt kontrakt med ytterligare en säsong.

I forwardsväg har förutom den redan tidigare presenterade förlängningen på Alexander Henriksson, truppen kompletterats med några nya påskrifter. Jesper Erlandsson, Erik Dahné, Oscar Forsmark och William Frödelius, har alla bestämt sig för att satsa vidare i Siken. I Erlandssons fall rör det sig om ett 2-års kontrakt, övriga är förlängningar är över säsongen 2020-2021

Ander Lundström om förlängningarna:

-Vi är såklart väldigt nöjda med att vi har en stor del av kärnan från förra årets uppställning klara för spel till kommande säsong. I Tom vet vi att vi får en stabil tvåvägs back med stor utvecklingspotential, som vi tycker tagit kliv under hela året. När det gäller forwardssidan är det såklart otroligt viktiga pjäser för oss som vi nu kan räkna in. Skövde killar i grunden med bra driv och som lägger ner stor kraft för att prestera för moderklubben. Vi förväntar oss att alla ska ta ett kliv till nästa säsong. I Forsmarks fall blir det nu 7:e säsongen som ordinarie i truppen om jag inte räknat fel, trots att han inte hunnit fylla 24 än. Han bär lite av den här klubben i blodet precis som flera av dom andra. I Hugo vet vi att vi får en stor, stabil och utvecklingsbar målvakt som har sina bästa år framför sig. Han är oerhört seriös med sin ishockey och har dessutom funnit sig till rätta i staden och trivs väldigt bra hos oss, vilket vi såklart är väldigt nöjda med avslutar Anders.

På frågan om hur det ser ut framåt, svarar han kort att vi troligen kommer presentera lite ytterligare kring truppen inom kort.

Skövde IK hälsar självklart alla välkomna tillbaka för spel i Siken och hoppas att alla är riktigt taggade för att dra igång träningen inför säsongen 2020-2021.