Ännu en klasspelare vänder hem till ESK

ESK Hockey kan idag stolt presentera ännu ett nyförvärv av högsta klass. Den egna produkten Jesper Bärgård är nämligen klar för en återkomst i moderklubben på ett kontrakt som sträcker sig över de kommande två säsongerna.

Säsongen 12/13 fick Jesper Bärgård lyfta JSM-pokalen ihop med sina lagkamrater i Linköpings HC J20. Sedan dess har Jesper skaffat massor av erfarenhet i ATG Hockeyettan genom spel i bl a Lindlöven, Nybro, Borlänge, Vimmerby och Tranås – i samtliga fall med spel i Allettan.

Sammanlagt ståtar 26-åringen med meriter från 234 matcher i ettan och även en säsong i dåvarande amerikanska juniorligan USPHL Premier.

Men nu är han alltså återigen tillbaka till moderklubben Enköping. Senast var för två år sedan då klubben, med starkt bidrag från Jesper, presterade mycket bra och nådde Allettan.

Tillsammans med tidigare värvningar av exempelvis Adam Raschidi och Johan Eek tillför signeringen med Jesper ytterligare tyngd och rutin till ESK Hockeys minst sagt intressanta lagbygge inför kommande säsong.

Sedan tidigare är den lovande målvakten Pontus Hagman säkrad för två säsonger och på backsidan signerade bland annat rutinerade Robin Nilsson samtidigt som William Kaijser, som avslutade säsongen som utlånad till allsvenska Västerås, finns kvar. Och här stärker man som sagt upp med rutinerade Adam Raschidi.

Framåt är flera av fjolårets bärande spelare kvar, exempelvis Niklas Rigelius, Daniel Andersson och Ludde Wallin, här tillkommer alltså (hittills) de tunga nyförvärven Jesper Bärgård och Johan Eek samt utvecklingsbara Elias Lindskog.

Även om lagbygget ännu inte är klart så är sportchef Alexander Edstein såklart nöjd så här långt rent allmänt och med värvningen av Jesper i synnerhet.

– Det känns såklart jättebra att Jesper kommer hem till ESK igen. Jesper är en pådrivare. Bra tvåvägsspelare och vi får in en ledare både på och vid sidan av isen, menar han.

Lagbygget hittills består av en målvakt, sju backar och åtta forwards, men ännu ingen tränare.

ESK Hockeys lagbygge säsongen 20/21 finns HÄR >>

 

Jesper Bärgård