Surahammars IF värvar Hampus Pettersson

På måndagskvällen blev det klart att Surahammar IF värvar den spelskicklige centern Hampus Pettersson från seriekonkurrenten Köping HC.

Hampus Pettersson är 21 år gammal och har Västerås IK som moderklubb. De två senaste säsongerna har han spelat för Köping HC i Hockeyettan men nu blir det alltså Surahammar till nästa säsong.

Vi fick en pratstund med Hampus när kontraktet var klart och började så klart med att gratulera och fråga hur det kommer sig att han lämnar Köping för en ny utmaning i Surahammar.

– Tack så mycket! Det känns jättekul att det nu är klart. Varför jag hamnade i Sura? Jag har haft en lång och bra dialog med Jörgen Mähler i sportgruppen men också med tränaren Patrik Juhlin. De hade en tydlig bild över vad föreningen vill både med laget och min roll som spelare. Det lät bra och det var väl där som intresset väcktes.

– Jag har trivts bra i Köping men känner att jag vill prova på något nytt för min egen utvecklings skull och jag gillar utmaningen som ges med ett nytt lag.

För dom som inte har full koll på dig som spelare. Vem är Hampus Pettersson?

– Jag är en hårt arbetande center/forward med bra skridskoåkning. Jag fyller 22 år i sommar och började spela hockey i Västerås IK som liten men nu de två senaste säsongerna har jag varit i Köping. Nu blir det Sura och det ska bli jättekul. Jag är laddad och det ska bli kul att se hur jag utvecklas kommande vinter.

Förra säsongen gjorde Hampus 21 poäng på 34 matcher i Köping (3 mål, 18 assist). Vi hoppas att poängformen håller i sig och gärna utvecklas ytterligare när Hampus drar på sig suratröjan i vinter.

Vi hälsar Hampus Pettersson varmt välkommen till oss i Surahammars IF och önskar honom stort lycka till i laget kommande vinter.

Fotnot: Hampus har representerat Surahammar både som J18 och J20-spelare (säsongen 2016/17) men också som seniorspelare då han gjorde två matcher som utlånad till klubben 2017/18.

Text: Mattias Forsberg