Intervju med Linus Pellfolk

Hemvändaren Linus Pellfolk blev klar för spel med Väsby Hockey i söndags. Hemsidan har tagit några ord med Linus vars tankar inför den kommande säsongen låter så här.

 

Hej Linus och varmt välkommen ”hem” igen! Hur går tankarna över att vara tillbaka i fadershuset igen?

Hej Krister! Tack så mycket, känns bra att vara hemma än en gång. Det känns bra att vara tillbaka, lite konstigt att behöva säga så igen men det känns bra.

 

Du har ju varit rätt klar och tydlig i olika medier om hur gärna du ville komma tillbaka till Ettan och då helst med Väsby. Varför kändes det så viktigt för dig att komma till just din moderklubb?

För mig personligen så är Väsby den ettanklubb jag velat spela i senaste åren och det har inte ändrats. Är det någon klubb jag vill att det ska gå bra för så är det Väsby och då vill jag vara med och hjälpa till.

 

Du har ju spelat på en lägre nivå sedan dess med Spånga där du verkligen fått vara med och bidragit i offensiven där du varit det stora dragloket. Känner du att detta ”break” från Hockeyettan varit nyttig för dig och hur har tiden påverkat dig som person och spelare?

Spångaåren har varit jättebra för mig. Håkan Strömberg och company har verkligen hjälpt mig så jag kunnat hitta tillbaka motivationen. Jag har fått en stor roll med mycket istid och försökt leverera så bra som möjligt varje dag. Jag har fått leda laget lite mer än förut vilket jag trivts bra med och för mig personligen tror jag det var nyttigt. Tiden har gjort att man fått tillbaka den känslan som var förut, att man spelat för att det är roligt och den pressen jag hade på mig själv för några år sen inte är likadan.

 

De som av någon anledning inte sett dig spela. Hur skulle du vilja beskriva dig som spelare med framförallt de främsta egenskaperna?

Mig som spelare, främsta egenskaperna skulle jag säga är mitt skott mitt spelförstående (eftersom man inte är den snabbaste där ute) och min vilja att avgöra matcher. Både bakåt och framåt.

 

Hur mycket har du följt Väsby sedan du slutade spela hos oss och såg du någon match live under den ganska så nyss avslutade succésäsongen?

Jag har följt Väsby hela tiden, känner många i laget och har pratat med dem. Har även kollat en del matcher eftersom man längtar tillbaka. Jag såg ett par live i år, såg andra matchen mot Halmstad där det tyvärr inte gick vägen.

 

Slutligen Linus, nu när du äntligen är tillbaka hos oss igen, vad kommer då framförallt att känneteckna dig i Väsbytröjan säsong 2020/2021?

I år kommer man känna igen mig genom hårt arbete över hela isen och förhoppningsvis ett och annat skott som går in i målet.

 

// Linus Pellfolk

 

Vid pennan: Krister Holmgren