Intervju med André Nordstrand

Hemsidan har tagit pulsen på senaste förvärvet André Nordstrand, tillika en av truppens mer meriterade spelare efter sina två raka säsonger i Allsvenskan. Så här känner André över att komma till Vilda Väsby.

 

Hej André och varmt välkommen till Väsby Hockey! Vad var det som avgjorde till Väsbys fördel?

– Tja! Har hört otroligt mycket bra om klubben, man ser ju att de blir bättre och bättre för varje år och verkligen blir ett större namn i Hockeyettan. Hade många bra samtal med Tom och allt kändes helt rätt att välja Väsby.

 

Vad känner du till om oss och känner du några spelare i laget sedan tidigare?

– Har hållit ett öga på Väsby, inte minst sagt förra året. Känner några stycken i laget sen innan och har hört att gruppen är otroligt bra.

 

Vem är annars André Nordstrand utanför isen?

– Utanför hockeyn är jag glad snäll och ödmjuk kille som gillar att fiska. Är även sambo med Victoria.

 

Du har spelat i SHL och har omkring åttio matcher i Allsvenskan. Hur kommer det sig att en spelare med din meritlista väljer att kliva ner en division?

– SHL var nog mer på att känna på lite grann, var ju fortfarande ung så såg de nog mer som erfarenhet att få se hur allt fungerar. Hockeyallsvenskan har jag spelat i två år, tagit med mig mycket erfarenhet från den nivån, speciellt hur noga allt är både på och utanför isen. Jag har absolut känt att jag klarar den nivån men utrymmet för min personliga utveckling har inte funnits där. Därför vill jag gå ner en nivå och få chansen att verkligen spela ut mitt register till 100%.

 

Utifrån det, vad har du själv för förväntningar på den kommande säsongen?

– Såklart vill man ju göra samma resa som laget gjorde förra året, de är ju de man krigar för.

 

Efter alla dina matcher på hög nivå, vad känner du framförallt att du utvecklat i ditt spel som du nu känner att du kan ta med dig till spelet hos oss?

– Defensiva kunskaper har jag verkligen fått och spelet i BP har fungerat riktigt bra. Disciplinen, allt i spelet, ta rätt beslut i många svåra lägen. Det kommer jag absolut kommer bidra med under nästa säsong och att få fram de offensiva som har varit svårt att utveckla i Hockeyallsvenskan.

 

Vad är din absoluta höjdpunkt hitintills i din karriär?

– Det är många, svårt att välja men skulle nog säga att när jag fick mitt första senior kontrakt med Karlskrona i Hockeyallsvenskan.

 

Vad kännetecknar annars dig ute på isen och vilka egenskaper i ditt spel värdesätter du högst?

– Skulle säga att jag en spelare med mycket hög fart, är fysisk i mitt spel och tar alltid raka vägen mot mål, en lagspelare och står upp för alla. Varje byte är en ny match som ska vinnas. Har varit Lagkapten både i LHC och KHK.

 

Vad har du för målsättning med hockeyn och vad behöver du utveckla för att ta dig dit?

– Målsättningen är såklart att enbart leva på hockeyn, göra de jag älskar varje dag. Jag vill bli bättre i allt för att nå mina mål.

 

Slutligen André, vad kommer att känneteckna dig i Väsbyskruden säsong 2020/2021?

– En hårt jobbande forward som sätter lika stort värde i de defensiva som de offensiva.

 

// André Nordstrand

 

Vid pennan: Krister Holmgren

 

Foto: Staffan Lindbom (www.blt.se/sport)