Stark ekonomi i Väsby Hockey

Väsby IK Hockeyklubbs årsredovisning för verksamhetsåret 2019-20 visar plusresultat på 412 000 kronor. Det egna kapitalet uppgår till nästan 1,4 miljoner kronor och kassalikviditeten den 30 april till närmare 1,8 miljoner kronor.

  • A-lagsverksamheten genererade den största enskilda plusposten – över 250 000 kronor – trots att vi förlorade cirka 500 000 kronor när kvalserien till Hockeyallsvenskan ställdes in, säger Göran Lilja, kassören i Väsby Hockey.

De sportsliga framgångarna förklarar det positiva resultatet för A-laget. Publikintäkterna ökade med över 40 procent och marknadsintäkterna med cirka 50 procent jämfört med året innan.

  • Det är många år sedan vi senast behövde visa minusresultat i årsredovisningen, säger Göran Lilja, men årets plus på drygt 400 000 kronor är ändå anmärkningsvärt bra.

Väsby Hockey vet fortfarande i början på juni inte vilken serie A-laget kommer att spela i september. Förberedelserna är gjorda och laget spikat för fortsatt spel i Hockeyettan, men det finns även en plan-B om vakans uppstår i Hockeyallsvenskan.

  • Oavsett vilken verklighet vi möter känns det tryggt att gå in i den nya säsongen med det egna kapitalet och den kassalikviditeten vi har, säger Väsby Hockeys ordförande Jukka Tuurala. Det är säsongen 2020-21 som är den verkliga prövningen i coronakrisen, inte säsongen 2019-20.
  • Därför skulle det också ha varit bättre om kapitalkravet hade varit kvar i årets elitlicensprövning, fortsätter Tuurala. Risken nu i flera serier är att lag går under mitt i säsongen med bedrövade supportrar, haltande spelscheman och omräknade serietabeller som följd.