Sommarintervju med Melker Bergman

Det är dags för en ny intervju i Nybro Vikings intervjuserie med alla nyförvärv inför säsongen 2020/2021. Varför valde de Nybro? Hur beskriver de sig själva som spelare? Vad händer i sommar? Frågorna är blandade och vi hoppas att ni ska tycka det blir intressant att veta mer om killarna både på och utanför isen. Vi fortsätter med Nybrokillen Melker Bergman som är tillbaka i moderklubben efter hockeygymnasium i IF Troja/Ljungby och spel i Hockeytvåan med Alvesta SK!

Hej Melker och välkommen tillbaka till Nybro Vikings!
– Tack så mycket!

Du har gått hockeygymnasium i Troja, hur har den tiden varit?
– Det har varit kul och lärorikt. Jag har fått spela med bra killar och har utvecklats som spelare. Det var också ett stort steg för mig att flytta hemifrån och till en ort där man inte känner några människor.

Hur är det att komma tillbaka till Nybro Vikings och tillhöra A-laget?
– Det ska bli roligt att spela seniorhockey, det är ett stort steg att ta och slå sig in Hockeyettan. Jag fick känna på det förra året när jag spelade med Alvesta. Den största skillnaden kommer att bli farten, tyngden och det kommer att vara starkare och smartare spelare man möter.

Hur känns det att få spela tillsammans med kusinen Filip igen?
– Det ska bli kul att få spela tillsammans igen, det har vi inte gjort på tre år. Vi känner varandra bra på isen, så det blir roligt!

Det är många som är glada över att du och kusinen kommer tillbaka och spelar för moderklubben, hur känns det?
– Det känns skitroligt! När man var liten var det ju det som man drömde om att få göra. Sedan är Nybro Vikings på en bra nivå nu och det gör det extra roligt.

Var det självklart att komma tillbaka eller fanns det andra alternativ?
– Jag hade några andra alternativ och kontakt med några klubbar, men det kändes rätt att komma hem och ta nästa steg här.

Vad känner du till om Vikings fans?
– Jag vet att det är en bra publik och mycket folk på hemmamatcherna, det ska bli extra kul att få spela inför mycket publik. Jag har också följt laget, framförallt förra säsongen när det gick så bra, jag följde varje match och såg även någon match live.

Hur skulle du beskriva dig själv som spelare?
– Jag är en modern back med bra spelsinne och med en bra första pass. Jag är bra i offensiv zon och gillar att spela offensivt. En tvåvägsback med inriktning på offensiven helt enkelt.

Vad kan fansen förvänta sig av dig på isen?
– Jag ger järnet och har ett rejält spel. Jag ger allt i varje situation.

Vad är dina tankar om kommande säsong?
– För mig personligen vill jag slå mig in på seniornivån och ta en plats i laget. Med laget så vill vi bli bättre och ha en längre säsong än förra säsongen. Vi ska vara med och utmana om platserna i kvalserien till Hockeyallsvenskan.

Vad händer i sommar?
– Jag kommer att ha fokus på träning i sommar och även arbeta på Willys.

Vi tackar för intervjun och önskar dig en trevlig sommar!
– Tack!

Fakta om Melker Bergman

Position Back
Tröjnummer 58
Född 8 april 2001
Bor Nybro
Familj Mamma, pappa och en lillebror
Utbildning Gymnasieutbildning Handel och administration med inriktning hockeygymnasium
Gör Jobbar på Willys
Intressen Spela golf och hänga med polarna
Lyssnar på Allt möjligt
Läser Sociala medier
Tittar på Suits och Prison Break
Äter helst Grillat
Dricker helst Läsk
Tre ord om mig Lojal, tävlingsinriktad och rolig
Så kopplar jag av Spelar golf
Mitt måtto i livet Ta en dag i taget

Har du missat någon tidigare sommarintervju?
Läs intervjun med Adam Persson här!
Läs intervjun med Filip Bergman här!
Läs intervjun med Mathias Kemppi här!