Sommarintervju med Eric Gustafsson

Det är dags för en ny intervju i Nybro Vikings intervjuserie med alla nyförvärv inför säsongen 2020/2021. Varför valde de Nybro? Hur beskriver de sig själva som spelare? Vad händer i sommar? Frågorna är blandade och vi hoppas att ni ska tycka det blir intressant att veta mer om killarna både på och utanför isen. Vi fortsätter med forwarden Eric Gustafsson som har tillhört sin moderklubb Tranås AIF i nästan hela sin karriär!

Hej Eric och välkommen till Nybro Vikings!
– Tack så jättemycket!

Vad hittar du på i sommar?
– Jag har jobbat fram tills nu och har precis gått på semester. Nu ska jag umgås med familjen och så blir det återsamling med laget vilket ska bli kul. Annars har det varit en bra sommar, lugnt och skönt, hade bara önskat lite bättre väder.

Berätta lite om din hockeybakgrund?
– Jag har varit nästan hela min hockeykarriär i Tranås, förutom några matcher i Grästorp i fjol.

Du lämnade Tranås mitt i förra säsongen, vad är dina tankar om det idag?
– Det som har varit har varit, nu ser jag jättemycket fram emot att få komma till Nybro. Nybro har alltid haft ett bra lag och har varit jäkligt svåra att möta. Det är en välskött förening och det finns ett stort intresse kring hockeyn med mycket publik. Det känns kanon att få chansen att få komma och visa upp sig.

Beskriv dig själv som spelare?
– Jag är väl inte den största spelaren på isen men jag försöker ge mig in i ”skiten” ändå så att säga. Jag vill vara aggressiv och jobbig att möta ute på isen. Jag har ett bra passningsspel och ett bra spelsinne.

Vad kan fansen förvänta sig av dig på isen?
– Jag jobbar hårt, kämpar och sliter.

Du blev utsedd av tidningen Aftonbladet till en utav Hockeyettans bästa nyförvärv. Vad tänker du om de förväntningar som finns på dig?
– Jag har varit van vid att prestera och vara en producerande spelare och det vill jag vara även i Nybro. Jag vill bli ännu bättre och bidra med så mycket som jag kan till laget. Jag vill vinna matcher och spela långt in på våren.

Vad känner du till om Nybro som stad?
– Jag har faktiskt varit på hockeyskola i Nybro som liten. Sedan har mina föräldrar goda vänner i Nybro, Lasse Justegård med familj, Lasse har ju också spelat hockey i Nybro. Jag känner till staden och lite folk runt omkring. Sedan är min sambo från Nybro, så jag har hängt i Nybro en hel del. Nybro har blivit lite som ett andra hem under uppväxten.

Vad känner du till om Vikings fans?
– När man har spelat i Nybro så är det alltid en jättebra stämning. Fansen lever sig in i matcherna och stöttar sitt lag. Jag har bara positiva ord och säga om dem. Och nu står man ju på rätt sida så att säga, den här säsongen, det blir kul att få ha dem i ryggen.

Känner du någon utav spelarna i Nybro Vikings?
– Jag känner Rasmus Johansson, vi lärde känna varandra redan på hockeyskolan när vi var små. Sedan har jag mött de flesta av spelarna i laget, känner till dem och vet vad de går för. Jag har träffat hela laget en gång och det verkar vara bra grabbar allihopa så det kommer nog bli enkelt att komma in i laget.

Vad är dina tankar om kommande säsong?
– Jag ser att vi ska kunna spela i kvalserien i vår. Jag har ju spelat den själv och vet vad som krävs för att ta sig dit. Jag tror att Nybro kan ta sig dit nästa säsong. Vi har ett bra lag med många bra spelare. För egen del vill jag göra det som jag är bäst på och bidra så mycket som möjligt till laget.

Vi tackar för intervjun och önskar dig en trevlig sommar!
– Tack så mycket!

Fakta om Eric Gustafsson

Position Forward
Tröjnummer 90
Född 1990-09-12
Bor Nybro
Familj Sambo och två döttrar på tre och ett år
Utbildning Barn- och fritidsprogrammet
Lyssnar på Allätare
Läser Önskar att jag hade tid för att läsa, det blir dagstidningar
Tittar på Netflix, just nu en spansk serie som heter Inlåst
Äter helst Husmanskost
Dricker helst Pepsi max eller en kall öl
Tre ord om mig Glad, utåtriktad, snäll
Så kopplar jag av Ligger i en hängmatta och löser korsord
Mitt motto i livet Hårt jobb lönar sig

Har du missat någon tidigare sommarintervju?
Läs intervjun med Adam Persson här!
Läs intervjun med Filip Bergman här!
Läs intervjun med Mathias Kemppi här!
Läs intervjun med Melker Bergman här!
Läs intervjun med Matej Galbavy här!
Läs intervjun med Anton Schagerberg här!