Ispremiär och truppuppdateringar

Det börjar närma sig ispremiär i Billingehov och föreningarna som verkar nere i anläggningen börjar förbereda sig för att dra igång sina träningar på is här i början på augusti. Skövde IK kommer som brukligt genomföra sin årliga sommarcamp v.33 för sina ungdomar, och A-lag, juniorlag och A-pojkar går på is nu i veckan och börjar rulla igång sina verksamheter fullt ut efter en vår och sommar fylld av fysträningar.

Herrarnas A-lag hade återsamling i måndags efter några veckors sommarledighet och har således redan hunnit träna barmark en vecka. De har dessutom hunnit köra ett internmästerskap i golf under helgen, och står nu redo för att sparka igång säsongen på allvar.

Skövde IK vill i samband med detta meddela att det skett en del förändringar i truppen inför ispremiären och att tre spelare tillkommit inför starten av säsongen.

Joel Werner har bestämt sig för att flytta hem till Skövde IK efter flera år på vift i andra klubbar. Joel lämnade Siken inför säsongen 2012/2013 för spel i Skellefteås juniorverksamhet, och har sedan dess hunnit spela i flera klubbar som Halmstad, Dalen, Västerås och Kristianstad. I både Västerås och Kristianstad har han varit med och spelat upp klubbarna i allsvenskan. Joel startade senaste säsongen i just Kristianstad och avslutade den med en kort sejour i våra länsantagonister Mariestad, innan säsongen fick ett abrupt slut pga Covid-19:s spridning.

Dennis Santesson har förlängt sitt kontrakt med SIK även över säsongen 2020/2021, vilket gör att den poängstarke forwarden kommer inleda sin andra raka säsong i klubben efter att han kom från Nybro inför förra säsongen.

Sist men inte minst har Skövde bördiga målvakten Robin Wallin bestämt sig för att styra skutan hemåt mot Skövde och är klar för spel i Siken. Robin som lämnade SIK redan som 15-åring för spel i Bois, återvänder alltså nu till moderklubben efter 10-år ute i hockeysverige. Han kommer närmast från en lite stökig säsong som startade i Kristianstad i hockeyallsvenskan och avslutades i AIK innan slutspel och kval stoppats, som tidigare nämnts.

Sikens sport och klubbchef Anders Lundström kommenterar truppförstärkningarna till hemsidan:

Jättekul att vi fått till lösningar med alla tre. Santesson har vi fört en dialog med ända sedan i våras och det känns nu jättebra att vi kommit överens om att förlänga hans vistelse här hos oss. Han är en skicklig spelare som har spets i sitt poängspel, tillför mycket rutin, och vi både tror och hoppas att han har ytterligare en dimension att ta fram om han bara får vara fullt skadefri.

Att Joel väljer spel här känns också väldigt bra. han har växt ut till en duktig och stabil 2-vägsback sedan han lämnade oss för ett antal år sen, och besitter en jättefin uppsida i sitt lojala lagarbete och snabbhet i att sätta igång spelet nedifrån i banan. Han är en välutbildad spelare som gör andra bättre, och det är ett väldigt fint betyg att ha.

När det gäller Robin Wallin så är det självklart roligt att han vill hemåt. Robin kontaktade mig för ett tag sen och sa att han var sugen på att få vara på hemmaplan vilket såklart känns jättekul. Robin har växt ut till en stor och modernt spelande målvakt och besitter alla kvaliteter för att vara en toppmålvakt i högre ligor än hockeyettan. Han hade en lite strulig säsong i fjol som innehöll en ganska jobbig skada samt spel i både AIK och Kristianstad i Hockeyallsvenskan, men verkar nu väldigt taggad på att få dra igång säsongen här hos oss. Nu får han kampera ihop med Hugo, och med det törs jag nog lova att vi har, om inte det största, så iallafall ett av de längdmässigt största målvaktsparen i hockeysverige genom tiderna haha.

Vi är väldigt nöjda överlag hur truppen nu ser ut, och känner oss redo att dra igång. Det är ju en liten speciell säsong som ska ta vid, och vi kan ju inte riktigt ännu veta vart allt tar vägen. Men jag tycker att spelarna och ledarna än så länge tagit det väldigt bra och hela tiden visat stort fokus under våren och sommaren på det dagliga arbetet. De har genomfört en jättefin barmarksäsong under Fredrik Söders ledning, där vi haft väldigt många i träning och inte haft några större skadebekymmer eller liknande. Truppen känns på det sättet redan sammansvetsade vilket ju gör jobbet för oss i ledningen lättare, avslutar Anders.

Hemsidan hälsar alla tre spelarna väldigt välkomna hem och tillbaka, och återkommer med lite intervjuer och rapporter inifrån Hovet, under kommande veckor när isen dragit igång på allvar.