Ingen mjukstart för spelarna i Surahammars IF

I fredags gick spelarna i Surahammars IF:s A-lag på is nere i Surahallen, och helgen blir minst sagt intensiv för de som ska försvara suras färger i vinter.

Det var många glada skratt men också stela leder när Surahammars IF gick på is under fredagskvällen. Alltifrån nya skridskor till nya skydd skulle testas och köras in och det var nog en och annan som tvivlade lite kring såväl sin egen skridskoåkning som grejernas passform.

Nu sparkar säsongen igång på allvar och det är tydligt att hela föreningen bestämt sig för att alla ska vara riktigt väl förberedda när seriespelet väl kommer igång. Förutom fredagens inledande ispass så har laget spenderat hela lördagen i Surahallen. Tre ispass och två fyspass står på programmet när Patrik Juhlin ska börja forma det spelsystem och den trupp som är tänkt att ta Surahammars IF mot nya höjder i vinter.

I stort sett hela truppen fanns på plats. Den enda som saknades på isen var kanadensaren Blake Luscombe. Visum är klart och Luke ansluter till truppen om en dryg vecka

Träningarna i Surahallen genomfördes utan någon publik. Enbart ledare, spelare och viss media fanns på plats. Allt för att ta tillräcklig hänsyn och avstånd till varandra med anledning av covid-19. Patrik Juhlin styrde träningen på egen hand. Någon assisterande sågs inte till och det är väl den pusselbiten som många surasupportrar väntar på. Vem ska assistera Patrik i båset i vinter? Träningarna under lördagen gav inga direkta svar på den frågan.

Tempot då undrar ni säkert? Ja, det var väl lite som man kan vänta sig så här tidigt på säsongen. Det var stundtals trötta ben och alla passningar satt väl inte på bladet, men jag tycker nog ändå att det fanns ett bra driv och en bra attityd överlag.

Förutom Suras egen trupp så fanns också några tryouts på plats. Webredaktionen hann under sitt korta besök inte få full koll på exakt vilka det var som under några dagar nu kommer pröva lyckan i suratröjan.

William Hedlund. Ny i suratröjan i vinter.

Den mest namnkunnige på isen som inte tillhör truppen var tidigare västeråsspelaren Niclas Lundgren (back) som senast spelade med Växjö i SHL. Kul att se att Niclas väljer att skaka igång benen på sådan klassisk mark som Surahallen. Vi ska nog dock inte ha alltför stora förhoppningar om att Niclas kommer förstärka backsidan i vinter. Bara att han höjer intensiteten på de inledande träningarna är bra för våra killars utveckling.

Niclas Lundgren (tv) från Växjö Lakers fanns på plats i Surahallen under lördagen. Niclas och Rasmus Sirugo (th) lyssnar noggrannt på Patrik Juhlin.

Visst känns det härligt när nu ishockeysäsongen är igång på allvar. Nu får vi se hur säsongen utvecklar sig med anledning av covid-19 men vi hoppas på seriepremiär i början på oktober, om det blir med eller utan publik återstår att se. Men om det blir utan publik så kommer ni väl ihåg att vi sänder alla hemmamatcher (även träningsmatcher) live i vår playkanal.

Sura blå – Elda på!

/ Mattias Forsberg

Text & bild: Mattias Forsberg