För stora glapp mellan lagdelarna gav förlust i Norrahammar

Skövdes andra träningsmatch för säsongen innebar en ny bortamatch och denna gång styrde laget bussen mot Norrahammar för match mot HC Dalen.
– Jag tycker vi skapar ganska mycket men vi är lite sena i tanken idag, sa Fredrik Ljunggren efter matchen.

Skövde kom till spel utan William Frödelius, Hugo Fagerblom och William Johansson som alla stannade hemma. Tillbaka var dock Alexander Henriksson och han såg spelsugen ut. Åtminstone av det som syntes på webbsändningen. Även HC Dalen valde att utestänga media från gästande klubbar och släppte bara in 50 stycken årskortsinnehavare.

Under den första perioden var det hemmalaget som såg piggast ut och de lyckades trycka tillbaka Skövde vid flera tillfällen under den inledande akten.

SIK drog snabbt på sig en utvisning när Erik Möller visades ut efter en och en halv minut. Det efterföljande numerära överläget skapade Dalen ett par halvchanser men Robin Wallin som vaktade kassen gjorde det bra. Han fredade sitt nät från påhälsning under flera tillfällen men till sist fick han kapitulera. Ett hårt dragskott från Adam Hirsch letade sig in ovanför Wallins plockhandske efter en tekningsvariant och sett till spelbilden var det målet klart rättvist.

SIK repade dock mod snabbt och bara minuten senare var det kvitterat i Smedjehov. Dennis Santesson tryckte in pucken efter en sargretur och Oscar Malm i hemmakassen var chanslös.

Spelet jämnade ut sig och båda lagen väntade på att motståndarna skulle göra misstag och gå bort sig i egen zon.

Till slut var det också hemmalaget som lyckades hitta nätet ytterligare en gång under perioden. Nils Gunnarsson blev frispelad efter en två mot två situation, la pucken tillrätta och sprätte upp den vid Wallins vänstra kryss.

Första fem dominerade SIK

I mittperioden inledde Skövde klart bäst och tryckte tillbaka Dalen ordentligt. Hemmalaget hade oerhört svårt att komma ur egen zon under de första sex-sju minuterna när SIK pressade på. Men trots en hög forecheck och en hård press så lyckades inte gästerna få dit den svarta trissan. Hemmamålvakten Oscar Malm stod för ett par svettiga räddningar och Dalens backar spelade uppoffrande i försvarsspelet.
– Första fem i andra är vi bra och det är så vi vill spela, sa Fredrik Ljunggren.

När SIK:s press avtog så kunde Dalen komma in i matchen igen och tog över spelet mer och mer. Scenförändringen var total när det helt plötsligt var Skövde som knappt tog sig ur egen zon och Dennis Santesson sa i pausen att laget inte jobbade tillräckligt hårt.

Något han hade rätt i, SIK jobbade, de åkte mycket skridskor men passningarna satt inte där de skulle och laget blev för långt många gånger under mittperioden.

Det gav bland annat Emil Larsson ett friläge under periodens gång men då var det Robin Wallin som räddade SIK.

Skotten efter 40 minuter var klara 23-12 och stundtals såg det ut som söndagens match satt i benen på Skövdespelarna.
– Jag tycker vi ligger lite för långt ifrån både motståndare och oss själva, det blir för stort glapp mellan lagdelarna idag, ansåg Fredrik Ljunggren.

Säsongens första felaktiga utrustning gav två minuter

I den tredje akten försökte SIK rätta till det som hade ställt till det tidigare och laget skapade en hel del målchanser men hade svårt att förvalta det på ett bra sätt. Skövde fick ett gyllene läge att kvittera när Dalen drog på sig en utvisning efter knappt åtta minuter och Oscar Malm fick jobba hårt för att freda sin kasse under den första minuten.

Men efter en dryg minut var det SIK som drog på sig en utvisning. Alexander Henriksson visades ut på grund av felaktig utrustning då hans halsskydd inte satt som det skulle.
– Vi hade fått en varning innan och om domarna då ser ett tandskydd eller halsskydd som inte sitter där de ska så är det utvisning, det är de stenhårda på i år, sa Fredrik Ljunggren om Henrikssons felaktiga halsskydd.

Tyvärr för Skövde så blev det en ödesdiger utvisning, för när Dalen var fulltaligt igen så kunde Adam Hirsch prickskjuta 3-1 invid Robin Wallins första stolpe.
– Robin är stabil i kassen och det känns bra att vi har två bra målvakter att luta oss mot under säsongen, berömde Fredrik Ljunggren sina båda målvakter.

Det tog tre minuter sedan var det dags för nästa Skövdeutvisning. Lukas Johansson var för brysk i en närkamp och visades ut 2+10 minuter och hade därmed spelat klart för kvällen.

Det numerära underläget var dock inget problem för Skövde, laget låg rätt i positionerna och bland annat Joel Werner täckte ett flertal skottmöjligheter från hemmalaget.

Sex sekunder efter att SIK var fulltaligt igen kunde Dennis Santesson läckert reducera till 3-2 med ett rappt handledsskott som gick in ovanför Malms plockhandske.

Med knappt två minuter kvar tog SIK sin timeout och plockade ut Wallin för att spela sex mot fem. Det resulterade, som vanligt, i stort sett, med ytterligare ett mål i baken. Nils Gunnarsson skickade in pucken i tom kasse och de som satt på läktarna var övertygade om att det var spiken i kistan.

Men SIK tänkte inte lägga sig ned och ge upp, istället plockade de Wallin på nytt och med 45 sekunder kvar att spela tryckte lagkapten Oscar Forsmark in pucken från nära håll under Malm och skapade nerv på nytt.

Men närmre än så kom aldrig SIK, istället kunde Dalen hålla ut och plocka sin nionde raka seger mot Skövde.
– Vi är inte lika nöjda som i söndags, men det är inte nattsvart, det fanns en del stunder då vi var riktigt bra idag också, avslutade Fredrik Ljunggren.

Nu är det en dryg vecka till nästa match för SIK, även den spelas på bortaplan och då är det Grästorp som står för motståndet i Åse & Viste Arena.