Oxarnas ordförande lämnar över grillkolspengar

Mariestad BoIS Hockey i samarbete med Supporterklubben Oxarna har en Supporterspelarinsamling. Idag på morgonen var Oxarnas nytillträdde ordförande Gustaf Bobeck i Mariehus Arena och lämnade över pengarna de fått in då de sålt grillkol under sommaren till klubbchef Jonny Odhner. Mariestad BoIS Hockey tackar för dessa pengar. Hemsidan passade på att prata lite med Gustaf.

Du har suttit med i Oxarnas styrelse några år nu och på årsmötet nu i augusti blev du vald till ordförande. Kan du presentera dig själv lite?

Mitt namn är Gustaf Bobeck, ny ordförande i Supporterklubben Oxarna, 38 år och jobbar på Mariehus som vaktmästare. Jag är hockeyfarsa och har i många år haft ett brinnande intresse för BoIS.

Vi går över och prata om den biten som vi egentligen är här för, Supporterspelarinsamlingen. Det är ett samarbete mellan BoIS och Oxarna.

Ja vi har ju kört insamlingar i några

år. Först när vi fick in Douglas Lögdal. Sedan var det något år emellan då vi inte hade insamlingen och nu förra säsongen fick vi in Lukas Söderlund och Joel Werner via insamlade pengar. I år tyckte både vi och BoIS att vi skulle köra igen. Vi har suttit i möte och kommit fram till hur vi skulle lägga upp det. En av de sakerna var att vi i Oxarna skulle börja sälja grillkol. Vi kom fram till att det borde vi kunna tjäna lite pengar på. Vi lyckades sälja 149 stycken påsar så det blev ju bra.

Vad blev det i pengar in till insamlingen?

7500:-

Det är pengar ni överlämnar idag.

Ja det är det!

Har ni fler idéer på hur vi ska få in mer pengar?

Det finns alltid idéer. Ingen säljgrej nu direkt men vi har pratat om att vi kanske ska sälja grillkol även nästa år men börja lite tidigare innan folk har börjat grilla. Så jag vill säga till folk att inte köpa grillkol nu i höst utan köp i vår istället.

Med dessa 7500:- så har vi i dagsläget fått in över 50000:- i insamlingen. Hur känns det hittills tycker du?

Det känns bra! Över 50000:-  är bra. När vi samlade in till Dogge (Douglas Lögdal) tror jag vi fick in 54000 kr om jag inte minns fel. Förra året fick vi in jättemycket pengar men vi i Oxarna samlade in 36500:- av dem. I år flyter det på bra men det klart att vi alltid behöver mer. Det är inte jättelångt kvar till nästa nivå som är 60000:- där det blir utlottning av ett pris bland alla som har skänkt.

Vi kan ju nämna att det är Oliwer Fjellström som är supporterspelaren.

Ja det är det. Honom har vi inte fått se på plats ännu men det är både bra och dåligt. Man blir ändå mer sugen på hockey när man inte får gå hit.

Då får vi hoppas att supportrarna är beredda att skänka ändå mer och information om hur man gör finns på BoIS hemsida.

Ja precis, så är det.

av Susanna Johansson

Länk till informationen om hur man kan vara med och skänka till insamlingen KLICKA HÄR