Surahammar värvar meriterad back

Under onsdagskvällen gjorde Surahammars IF klart med en viktig förstärkning på backsidan. Det är den allsvenskt meriterade backen David Lidström som nu ska stärka defensiven i bruksklubben.

Det är en riktigt fin värvning som Surahammar gjort klart med i och med att den spelskicklige backen David Lidström skrivit på för klubben. David med rötterna i Västerås har lång erfarenhet av spel på en hög nivå. Efter juniorhockey i Västerås har David Lidström de senaste tretton åren representerat såväl Västerås IK, BIK Karlskoga, Södertälje och Djurgården i Hockeyallsvenskan.

Närmast kommer han från spel med österrikiska Kitzbüheler EC som han representerade säsongen 2018–19. Förra året blev det inget spel för David Lidström då han efter en handledsfraktur tvingades till tre komplicerade operationer och en lång rehabilitering.

Tränaren Patrik Juhlin var nöjd med att nu kunna räkna in David Lidström i truppen.

– Med sin erfarenhet, kompetens och personlighet kommer David att göra skillnad både på och utanför isen. Det är fantastiskt kul att få in en kille av Davids kaliber.

Huvudpersonen själv då? Ja, det var en spelsugen och positiv back som webredaktionen träffade i Surahallen efter lagets kvällsträning på onsdagen.

– Det känns kul att det nu är klart med Sura och det ska bli intressant att se vad jag kan bidra med till laget. Det ska också bli intressant att spela i Hockeyettan, då det är första gången som jag ska spela på den nivån.

Vad fick dig att ge hockeyn ytterligare ett år, och hur kommer det sig att du hamnade i Surahammar?

– Jag kände att jag hade mer att ge, och jag ville inte att en handledsskada skulle få avsluta karriären. Nu när jag inte har ont längre och dessutom ska börja plugga i höst så kände jag att det går att kombinera studierna med ishockeyn. Då var Sura ett bra alternativ.

– Sen har Julle och Mähler ringt ett par gånger och stämt av läget, och för varje gång så fick jag mer och mer sug efter att spela hockey igen. Det ska bli kul att få representera Sura i år. Det är en bra känsla kring laget och det känns som om det är något bra på gång i år.

Hur skulle du beskriva din spelstil?

– Jag är en back som försöker att spela ganska enkelt. Jag har erfarenheten och känner att jag har lugnet som krävs för att spela mig ur många situationer. Se ngillar jag att hänga med upp i offensiven då och då.

Vad tänker då om säsongen som väntar?

– Jag ska erkänna att jag har ganska dålig koll på Hockeyettan efter ett helt år utan hockey och tre år utomlands innan det. Så därför kan jag inte ge mig på att “tippa” något inför säsongen, men jag hoppas att vi i Sura ska kunna nå upp till vår potential som lag och vinna många hockeymatcher i vinter.

Vi hälsar David varmt välkommen till oss i Surahammars IF och önskar honom stort lycka till i vinter.

Text och bild: Mattias Forsberg