Ordförande har ordet

De senaste åren har styrelsen jobbat hårt för att få balans i KRIF Hockeys ekonomi. Föreningen gick in i verksamhetsåret 20/21 helt skuldfria till våra leverantörer. Alla vet dock att ett 10 tal supportrar gått i borgen för ca 1 miljon kronor så att vi klarade av vårens storm i samband med pandemin. När vi i våras budgeterade för säsongen 20/21 trodde nog ingen att Corona skulle bli vår största motståndare. Som tur var har vi i sommar och höst jobbat hårt för vår likviditet då bl.a. har vi tillsammans med våra generösa sponsorer fått in pengar i kassan. Detta tillsammans med bra försäljning av Sverigelotter, säsongs och medlemskort, panta mera samt arbete på Miljöstationen i
Kallinge.

Tyvärr räcker det inte, trots att vi har gått ner i spelarbudget, materialbudget med anledning av tidigare års erfarenhet samt av pandemin. Vår budget baserades på normal försäljning av biljetter och kioskförsäljning på träningsmatcher från mitten av augusti samt seriepremiär i mitten av september. Ingen trodde väl i maj att det inte inom kort skulle bli som vanligt igen. När vi klev in i försäsongsmatchandet gjorde vi det med maximalt 50 personer på läktaren mot Mörrum. Mot normala 500-600 personer en träningsmatch förra säsongen. Trots att spelarna i bägge lagen kämpade och gav allt så blev det ändå lite avslaget. Publiken och WA är ju en stor det av upplevelsen i Soft Center Arena.

Efter de träningsmatcher vi fått uppleva både hemma och borta kan vi konstatera att vi kommer ha ett slagkraftigt lag. Härligt att se deras inställning på matcherna. Målsättningen för A-laget är först och främst att nå Alletten när den kör igång efter jul. Sedan vill vi gå till kvalomgångarna. Men allt handlar om ekonomi och hur mycket åskådare vi får ta in i arenan. Just nu talar man om ett tak på 500 åskådare i arenan. Om regeringen tar beslut om detta den 8 oktober blir det en stor ekonomisk lättnad för KRIF Hockey. Regeln kommer att gälla från 15 oktober och denna dag om allt går enligt planerna så blir det derby i Soft Center Arena mot Karlskrona HK. Visst hade det varit mer inspirerande både för föreningens ekonomi och våra spelare att sätta lapp på luckan men 500 åskådare är bättre än 50. Tar regeringen bort förslaget om 500 blir matchen 14/10 med 50 åskådare.

Under träningsmatcherna och de 2 första seriematcherna 4 och 9 oktober får vi bara ta in 50 åskådare. Inga säsongskort gäller, vi har satt priser så vi får in till kostnader för den aktuella matchen. När vi får ta in 500 åskådare, förhoppningsvis från 15/10 så gäller alla de säsongskort som ni har köpt. För sittplats säsongskort måste vi tyvärr informera om att du inte är garanterad din plats som du tidigare fått information om. Vi måste ta hänsyn en meters-regeln, men det är också sagt att om man känner varandra så får man sitta 2 och 2. Tacksam om ni som vill sitta 2 och 2 meddelar så fort som möjligt, då utgår vi i möjligaste mån från att ni får era ordinarie platser. Viktig att veta, ni som köpt säsongskort för ståplats, ni måste sitta ner under den tid då vi bara få ta in 500 åskådare.

Vi vill också informera om att alla biljetter måste förköpas. Vi kommer inte att sälja några biljetter på plats vid entrén på Soft Center Arena. Detta förstås bara så länge det är pandemi.

Mycket information men ändå har vi en känsla i KRIF Hockey att vi kan hantera situationen med Corona.

Nu kör vi Alltid Oavsett!

Conny Berg
Ordförande KRIF Hockey