Sur förlust mot Borlänge

Det var med lite skakiga premiärnerver som Surahammar tog isen i besittning på söndagens premiärmatch i Hockeyetten västra. Men när den värsta nervositeten försvunnit så spelade laget upp sig.

Som sagt var så började det lite tungt i första peroden, Borlänge tog ledningen efter 7:04 i första perioden, då i spel 5 mot 4. Sen utökade man ledningen efter 9:55 till 0-2. Då lossnade Suras nervknutar och man tog över spelet markant. Och målen lät inte vänta på sig. 13:45 styrde William Hedlund in Elias Silfver skott från blå och 18:39 kvitterade Ramus Sirugo på ett fint pass från lagkaptenen André Astley Rydberg. Så från andra halvan av första perioden, så var det Sura som var det spelförande laget. Skotten efter första perioden 9-9.

I andra perioden var det mest ställningskrig och lagen hade några bra chanser där man kunde ha ökat på. Men bägge målvakterna storspelade. Den här perioden gick till Sura, som större delen av perioden var det

spelförande laget även om Borlänge stack emellan vid några vassa kontringar. Skotten i andra 11-14.

Sura behöll greppet om matchen i tredje, tyvärr spelade man lite för naivt i ett powerplay där Borlänge stack upp och satte ledningspucken ur ingen vinkel alls. Sura fortsatte dock att trumma på och hade flera vassa lägen där Borlängekeepern Victor Eriksson gjörde några monsterräddningar. I slutminuten åkte Borlänge på en utvisning och Sura avslutade matchen i spel sex mot fyra. Där man hade flera bra chanser att avgöra, men det ville sig inte utan Borlänge plockade med sig samtliga tre pinnar hem till dalarna. Skotten i tredje 15-7 och totalt 35-30.

Efter matchen så pratade hemsidan med coach Juhlin, som naturligtvis inte var glad över förlusten.

-Men jag är oerhört stolt över grabbarnas inställning. Vi vårdar pucken mycket bra inom laget pch slänger inte iväg den. Vi var ju lite skakade i början, med premiärnerver och många spelare som inte varit med tidigare. Men vi visade karraktär och jobbade oss in i matchen och hade spelövertaget i andra halvan av första perioden.

– Starkt av oss att hämta in ett tvåmålsunderläge mot ett lag som Borlänge, de är ju ändå tippade som topplag i serien. Så fortsätter vi så här så kommer vi att ta flera poäng under säsongen, avslutar Juhlin.

Matchfakta
Surahammars IF-Borlänge HC 2-3 (2-2, 0-0, 0-1)
Skott: 35-30 (9-9, 11-14, 15-7)
Utvisningar
SIF: 2×2 min.
BHF: 5×2 min.
Publik: 50
Domare: Thomas McCarthy

Första perioden
07:04 0-1 Dennis Finn-Olsson (Emil Lind, Oliver Erixon) PP1
09:55 0-2 Sebastian Thors

13:45 1-2 William Hedlund (Elias Silfver, Hugo Bergström)
18:39 2-2 Rasmus Sirugo (André Astley Rydberg, Oscar Forsman-Larsson)

Tredje perioden
45:21 2-3 Emil Lind (Dennis Finn-Olsson, Olle Strandell) SH1

Text: Staffan Hesselbäck
Foto: Mattias Forsberg