Stark premiärmatch av Grums Filip Karlsson

Under söndagens första omgång tog Grums emot Linden i ATG Hockeyettan Västra. Det blev en målrik match där segern hamnade hos Grums med 7-4. Någon som visade på toppform var Grums Filip Karlsson som gjorde tre av målen. 

Det var förvisso Eskilstunalaget som tog ledningen redan under första matchminuten. Grums vaknade till liv och kunde vid periodvilan kliva av isen med ett likaläge, 2-2. Ett av målen gjordes av Grums Filip Karlsson. Men det slutade inte där för Mjölbysonen, när vinsten var säkrad så hade han stått för tre av de sju målen.

– Det är ju såklart alltid kul att få utdelning, men känner att vi som kedja med Mörnsjö (Johan) och Hedlund (Pelle) har kommit ihop bra och hittar varandra. Så vi får bara fortsätta så och kriga på, säger Filip Karlsson.

Även matchen i sin helhet har Karlsson en bra känsla kring.

– Väldigt skönt att börja säsongen med vinst. Tycker vi visar att vi är ett riktigt bra gäng som krigar tillsammans. Släpper in en snabb puck bakåt vilket kan förstöra en hel match, men vi går ihop tillsammans och vänder på matchen. Det är bara fortsätta på den här vägen, förklarar forwarden.

Grums tränare Pontus Myrén, som är tillbaka i ledarstaben, ser vissa delar i spelet som behöver bättring, men annars anser tränaren att det var en väl genomförd premiär där alla bidrog till segern.

– Hade en liten period första tio i andra där vi inte riktigt kom in i spelet. Mycket på grund av många utvisningar, men annars är vi det spelförande laget och vi vinner rättvist. Anfallsmässigt har vi ingenting att klaga på egentligen. Vi har en del smådetaljer vi kan förbättra i defensiven och i spelvändningar, säger Grums tränare Pontur Myrén.

Läs mer om matchen mellan Grums och Linden här.

Redan på onsdag drar nästa omgång igen, då bland annat Grums gästar Mariestad. Hela spelschemat finns på ATG Hockeyettan play.

Redaktör Maria Bergström
Grums Tony Lövgren