Mörrum förlorar derbyt mot KHK

Mörrum förlorar derbyt mot Karlskrona HK med 2-3.

Det skulle kunna varit ett stekhett, spännande och rafflande på en och samma gång. Full inramning med fullsatta läktare, men verkligheten är en annan.

Inför 50 personer på läktaren genomfördes kvällens heta derby mellan två lag som är egentligen i samma fas. Ett Mörrum Hockey som haft väldigt mycket skador och sjukdomar under försäsong och ett Karlskrona HK som har haft en synnerligen turbulent uppstart och ligger som Mats Lusth säger; ”Vi ligger två

-tre veckor efter i fas.”

Kvällens match går inte till historiens mest välspelade, men spelmässigt växer vi in i det under första perioden. I andra är vi klart bättre än Karlskrona och gör 1-0 genom Marcus Paulsson. Vi har en flera lägen att kunna utöka, men istället gör Karlskrona det viktiga, för dom, 1-1, efter ett individuellt misstag av en Mörrumspelare. 1-2 och 1-3 kommer snabbt därefter och dessa mål avgör matchen. Mörrum reducerar till 2-3 19.59 i andra genom Ludvig Svensson Träff.

I tredje blir det mer ett ställningskrig och Karlskrona tar en tidig timeout efter att ha tappat puckar vid offensiva blå. Tror säkert att Mats Lusth med stor tydlighet poängterade i timeouten att alla Karlskronaspelare skall följa direktiven om säkerheten gällande blå-linjerna.

Mörrum försökte och skapade också möjligheter för att kvittera, men matchen slutar 2-3!

Matchfakta:

Mörrum – Karlskrona 2-3

Mål M: Marcus Paulsson, Ludwig Svensson Träff

Mål K: Mikael Roslund, Filip Nordström, Alexis Binner

Skotten: 32-34