Jobbig söndag för damerna – föll mot topplaget

Skövde IK:s damer hade en oerhört tung eftermiddag i Skåne.

Förra årets seriesegrare Malmö Redhawks stod för motståndet i säsongens andra match och kom till spel med tre raka segrar i ryggen. Först vann de med 11-0 mot Trollhättefallen för att dagen efter följa upp det med en 7-1 viktoria mot samma lag. Tre dagar senare besegrade de även danska Hvidovre med klara 6-0 på bortais inför 100 personer.

Därmed var det en extremt tuff uppgift som väntade Skövde IK.

– Det blev mycket försvarsspel och det är klart att spelarna blir trötta när de får spela nästan 30 minuter per person så förutsättningarna var väl inte de bästa, sa Mikael Persson-Riis.

På grund av en del jobb och skavanker i truppen så var det endast tio utespelare och en målvakt som reste ned till Skåne för match och det märktes desto längre matchen gick.

Malmö visade snabbt att de kvalade till SDHL förra säsongen (förlust 2-1 i matcher mot Göteborg) och skickade iväg hela 30 skott mot Beatrice Fletcher i Skövdekassen. Fletcher gjorde dock en bra insats mellan stolparna på nytt och räddade 27 av skotten.

Nollan sprack dock efter 7.34 när Rachel Weiss överlistade henne i numerärt underläge.

Skövde hade svårt att hänga med och fick bara iväg två skott under perioden vilket talar sitt tydliga språk. Agata Sarnovska och Amanda Andersson lyckades båda två öka på ledningen inom loppet av 40 sekunder fram till 3-0 och det var ställningen efter 20 minuter.

– I stort är jag nöjd med försvarsspelet, vi försökte hålla de på utsidan men vi måste bli tuffare framför kassen, flera av deras mål kom till när de fick stå i slottet och trycka in returer så där måste vi bli mycket tuffare, sa Mikael Persson-Riis.

I den andra akten drog Skövde snabbt på sig en utvisning för armbågstackling och då kunde Natalie Perry pricka in 4-0 för Malmö.

Skövde hade, som sagt, svårt att hänga med skåningarna i skridskoåkningen och när laget drog på sig en ny utvisning kom 5-0 genom Sofie Zander och två minuter senare fick Beatrice Fletcher kapitulera ytterligare en gång.

Rachel Weiss hittade nätmaskorna i powerplay fram till 6-0 och Skövdelaget hade svårt att hitta något botemedel mot Malmös offensiv.

Det blev ytterligare två mål i perioden, Mia Bau Hansen satte 7-0 efter 13.30 och Agata Sarnovska fixade 8-0 23 sekunder innan paussignalen.

-Det var ändå en bra läropeng att få träna så mycket försvarsspel och se vad som krävs mot de bästa lagen, sa Mikael Persson-Riis.

Skotten i mittperioden visar att Skövde verkligen var chanslösa mot Malmö, smått otroliga 22-0 slutade skottstatistiken i mittakten.

I den sista perioden blev spelet något jämnare och Malmö gick inte på full fart. Men mål lyckades de göra ändå. Ett tröttkört Skövde hängde inte med och Natalie Perry ordnade 9-0 drygt åtta minuter in i den tredje perioden.

– Jag tycker tjejerna kämpar och krigar på i 60 minuter och efter förutsättningarna tycker jag att vi gör det bra även om siffrorna blir stora och det känns väl konstigt att säga att man är nöjd när man får stryk men vi hade bara 10 utespelare och det är givetvis inte lätt i det läget, ansåg Mikael Persson-Riis.

Med knappa tio minuter kvar att spela tog Mikael Persson-Riis sin timeout. Inte för att prata taktiska detaljer utan för att hans duktiga målvakt, Beatrice Fletcher skulle få en andningspaus från alla anfall.

Med knappa fyra minuter kvar att spela fastställde Mia Bau Hansen slutresultatet till 10-0 och SIK fick sätta sig i bussen för den långa hemresan efter en jobbig eftermiddag.

– Beatrice (Fletcher, reds, anm.) var trött i sista men återigen var hon väldigt duktig och hon räddade ändå 56 skott mot ett lag som siktar på att ta sig upp i SDHL den här säsongen, berömde Mikael Persson-Riis sin burväktare.

Till helgen spelar laget två matcher, hemma på lördag mot Linköping och borta på söndag mot Hovås.

– Det ska bli roligt, Linköping ska vi försöka besegra, de har ett ungt lag med många spelare som vill upp i deras A-lag i SDHL på sikt men vi ska ge de en match och Hovås på söndag ska vi ha revansch på, de spelade vi jämt med i träningsmatchen och vet ungefär hur de kommer att spela så där ska vi försöka ta revansch, avslutade Mikael Persson-Riis.

 

//Kristoffer Bennemyr