Hemvändare klar när Sura värvar två nya spelare

Idag gjorde Surahammars IF klart med två nya spelare. Det är Surasonen Christofer Udd, senast i Linden och Kanadensaren Logan Mick, senast i Åmål i Hockeytvåan som ansluter till bruksklubben.

När det för några veckor sedan blev klart att bröderna Simon och Kalle Falk skulle lämna Surahammar för att istället prova lyckan i USA så blev det en back- och en forwardsplats ledig. För att stärka truppen ytterligare och fylla luckorna efter Falkbröderna så har klubben nu alltså gjort klart med nyss nämnda förstärkningar.

– Jag kände att vi behövde agera, för även om vi spelat rätt så bra i de inledande matcherna så har resultaten uteblivit och jag tycker att det är viktigt att vi gör vad vi kan för att få in laget på vinnarspåret.

– Jag är övertygad om att både Christofer och Logan kommer tillföra lite extra spets i truppen. Det är skönt att de här båda värvningarna efter en tät dialog och hårt arbete nu gått i lås. Nu kan vi höja nivån ytterligare i både träningar och matcher säger Surahammars sportchef Jörgen Mähler,

Christofer Udd är ett välkänt ansikte för många Surabor. Han har gjort åtta säsonger i A-laget innan han 2018 lämnade för Eskilstuna Linden. Men nu är han alltså tillbaka för att göra skillnad i backlinjen, och det var en nöjd spelare som webredaktionen nådde på onsdagseftermiddagen.

– Klart att det är speciellt och roligt att vara tillbaka i klubben där jag tillbringat en större del av min karriär. Det känns både inspirerande och spännande att vara tillbaka. Det känns som en helt ny anda och att det hänt mycket sen jag var här sist.

Vad fick dig att komma tillbaka till Sura?

– Jag hade två bra år i Linden, men med det jobb jag har så har det varit svårt att få ihop livspusslet. Sen kände jag också att det var dags för mig att få ett litet miljöombyte för min egen utvecklings skull. Jag har haft en bra dialog med både Mähler och Julle (Patrik Juhlin) och känner verkligen att föreningen vill och är redo för nästa steg och på den resan vill jag gärna vara med och bidra.

 


Foto: Åmåls SK

Den andra värvningen är Logan Mick, en snabb och målfarlig 24-årig forward med rötterna i Vernon, Kanada. Logan spelade förra året i Sverige och petade då in 28 mål och 37 assist för Åmåls SK i Hockeytvåan.

Vi tog kontakt med vår nya kanadensare för att få veta lite mer vem han är och vad han tänker om sin nya klubb.

– Jag heter Logan Mick. Jag är från Vernon, BC, Kanada. Jag är 180 cm lång, väger runt 85 kilo och är vänsterskytt. Jag gillar helst att spela vänsterforward men har inga problem att vara både till höger eller i mitten om coachen vill det.

Varför valde du att spela i Surahammar?
– Jag ser det som en fantastisk möjlighet att få visa upp mig på ett bra sätt och kunna få producera på en högre nivå. Nu när lagledningen hörde av sig och visade att de ville ha mig och satsa för att få laget ännu bättre så kände jag att jag ville vara med. Jag är en vinnare och vet att jag kan hjälpa klubben att ta nya kliv.

Beskriv dig själv på isen, vilken typ av spelare är du?
– Jag är en riktig tävlingsmänniska med många bra kvaliteter. Bedömer mig ha hög hockey IQ och bra blick för spelet. Kan spela i alla typer av situationer och på de flesta positioner. Mina styrkor är snabbheten och mitt skott

Vad är dina tankar inför den här säsongen med Surahammar?

– Att få komma igång med laget och att få vinna med mitt nya lag är det enda jag tänker på just nu. Jag längtar efter att få träffa killarna och att i Surahammar få ta nästa steg i min karriär.

Logan Mick kommer till Surahammar på tisdag kommande vecka medan Christofer Udd ansluter laget direkt och även är spelklar till matchen mot Köping på torsdag kväll. Vi hälsar Christofer Udd och Logan Mick hjärtligt välkomna till oss i Surahammars IF och önskar de stort lycka till.

Text: Mattias Forsberg
Foto: Michaela Ericzén /Magazin24 (Udd)