Siffrorna rann iväg när damlaget förlorade

Skövde IK:s damlag har fått en tuff inledning på seriespelet i damernas division ett. Under lördagen spelade laget sin tredje match för säsongen och på besök i Billingehov var Linköpings HC:s andralag. Ett lag bestående av talanger som knackar på dörren till Linköpings SDHL-lag.

Det märktes stundtals, gästerna satte en hög fart och tryckte tillbaka Skövde flera gånger om men Beatrice Fletcher fortsatte spela inspirerat mellan stolparna och såg till att Linköping fick jobba ordentligt för att få några mål.

– Vi visste att det skulle bli tufft och en hel del försvarsspel, Linköping är bra skolade och bra på skridskorna. Vi gör det bra stundtals och de får ta mycket skott utifrån, men samtidigt är vi inte tillräckligt tuffa och rejäla. Ibland måste man bara få ut pucken och få lite andrum, slå en icing, chippa ut eller slå en ballong. Där måste vi bli bättre, ansåg Mikael Persson-Riis.

Inte ens när Skövde spelade med en kvinna mindre så lyckades Linköping spräcka nollan utan istället kom målet efter dryga åtta minuter. Johanna Eldebäck spelade in pucken framför Fletcher och Smilla Castanius satte dit sin klubba och styrde in ledningsmålet.

Därefter drog Skövde på sig tre raka utvisningar, Felicia Jonsson, Mikaela Spaak och Emelie Georgsson fick alla uppsöka botbänken innan den första perioden var till ända, i slutskedet drog laget dessutom på sig ett lagstraff när de blev för många spelare på isen men SIK:s boxplay höll hög klass och de försvarade sig på bästa sätt och såg till att siffrorna efter 20 minuter var 0-1.

Vacker kvittering av Jonna Andersson

I den andra perioden fortsatte Skövde stå upp mot sitt motstånd och bjöd på en ordentlig kamp. Efter knappt sju minuter hade de dessutom kvitterat, Jonna Andersson jagade efter en förlupen puck från Misty Seastrom, fick tag i den i sarghörnet, vände upp och in framför gästernas målvakt Evelina Johansson och hängde kvitteringen.

Där och då kändes det som att Skövde skulle ta över matchen men bara tio sekunder efter kvitteringen kunde gästerna ta ledningen på nytt. Lisa Östrup kastade iväg en puck mot Fletcher och från undertecknads position såg det ut som den gick via en Skövdeförsvarare och in bakom en chanslös Fletcher.

– Ja det var synd att det inte fick sätta sig lite för det kändes som vi fick bra energi av vårt mål, sa Mikael Persson-Riis om målen.

Det målet blev tämligen avgörande för matchen för efter det orkade inte Skövde resa sig igen. Istället kunde Daniela Karlsson skicka in ett backskott från offensiv blå bakom en skymd Fletcher och burväktaren såg aldrig pucken komma längs isen.

I slutet av perioden drog Skövde på sig sin sjunde utvisning i matchen och då sprack boxplaynollan. Felicia Jonsson visades ut för tripping och Tindra Persson skickade iväg ett höstlöv från blå som gick via Mikaela Spaaks hand och in bakom Beatrice Fletcher.

Jobbig skada för SIK

I den tredje perioden satsade Linköping allt framåt för att göra betydligt fler mål och de fick en drömstart när Alva Solberg klev in mellan två hemmaförsvarare och vackert skickade in en handledare bakom Fletcher.

Ett redan skadekänsligt Skövde hade rejäl otur i den tredje perioden när Moa Andrén tvingades kliva av halvvägs in i perioden. Hon fick en tackling där armen klämdes fast mellan spelare och sarg och det såg inte alls bra ut när hon åkte av isen.

SIK gav dock inte upp, tjejerna jobbade för varandra och slet hårt men orken räckte inte riktigt till. Efter dryga elva minuter kom 1-6 när Anna Neuenschwander tryckte in ett skott bakom Beatrice Fletcher.

Några minuter senare fick hon plocka ut ytterligare en puck ur nätet, Misty Seastrom drog på sig en utvisning för clipping och gästerna behövde mindre än en minut innan Emma Rehn tryckt in en retur från en överspelad Fletcher.

Men gästerna var inte klara, knappa minuten senare kom även 1-8 när Wilma Fager slog in en ny retur från Fletcher.

– I tredje rinner det iväg lite när vi blir lite tröttkörda. Vi blev rejält tillbakatryckta och ibland blir vi för mycket pucktittande så där måste vi bli bättre, sa Mikael Persson-Riis.

Skövde får dock chans till snabb revansch, redan under söndagen väntar ny match när SIK beger sig till Askim för match mot Hovås.

– Jag ser fram emot matchen mot Hovås i varje fall, det är bra med täta matcher, då behöver man inte gå och grubbla för länge, det är aldrig långt till nästa match. Men vi får deppa nu och ge precis allt vi har imorgon så kan vi vila efter den matchen, avslutade Mikael Persson-Riis.