SIK straffade Lindlöven och tog femte raka segern

Skövde IK var under söndagen på jakt efter femte raka segern när de tog emot Lindlöven hemma i Billingehov. Den femte segern satt dock hårt inne, det krävdes en straffskytt från Grästorp för att se till att SIK skulle få jubla för femte matchen i rad.

– Vi har blivit bra på att hitta vägar att vinna. Jag tycker att det är en jämn och tuff match, sa Fredrik Ljunggren.

Redan efter tio sekunders spel var Jonathan Ström nära att spräcka nollan när han fick en passning från Alexander Henriksson men gästernas Lucas Jägbring gjorde en reflexräddning med sitt högra benskydd.

Istället var det gästerna som tog ledningen när Anton Karlsson fick kliva in från Robin Wallins högra tekningscirkel och hänga dit ett vackert dragskott.

Strax därefter fick Skövde spela sitt första boxplay i matchen men SIK hade inga problem med att freda sig mot Lindlövens numerära överläge. SIK spelade ett gediget försvarsspel och såg till att gästerna fick ta skott ur dåliga vinklar.

Därefter var det gästerna som fick sitta på fel bänk, fem gånger om. På den tredje lyckades SIK kvittera. Alexander Henriksson spelade pucken till Jesper Emanuelsson och han skottpassade till Erik Dahné som kunde peta in pucken i det tomma målet bakom en överspelad Jägbring.

När Lindlöven sedan drog på sig en ny utvisning small det igen. Adam Thilander skickade iväg ett höstlöv från blå som inte såg otagbart ut men pucken smet in bakom Jägbring som förmodligen vill ha tillbaka den pucken.

Utvisningarna fortsatte hagla

Med dryga minuten kvar av den första perioden var Erik Möller nära att utöka ledningen när William Frödelius gjorde ett förtjänstfullt checkingarbete, stoppade ett uppspel och petade pucken till Möller men den sistnämnde fick inte upp pucken från isen och Jägbring kunde lägga stora handsken på pucken.

I den andra perioden var det jämnt spelmässigt och väldigt rörigt på grund av alla utvisningar som utdömdes. Gästernas Alexander Sunnefors var den värsta syndaren och satt åtta minuter i utvisningsbåset i mittperioden.

Chanserna i perioden var dock inte speciellt heta, det fanns några enstaka, bland annat fick SIK ett två mot ett läge när Jonathan Ström och Max Kardevall kontrade efter åtta minuter. Ström tappade dock pucken samtidigt som han skulle spela över den till Kardevall och den chansen rann ut i sanden. Knappa fyra minuter senare fick Kardevall en ny chans när han kontrade men avslutet gick via Jägbring och upp i skyddsnätet.

Det var annars en ganska händelsefattig period och lagens försvarsspel tog ut varandra, samtidigt som det blev mycket avblåsningar för utvisning.

– Många utvisningar är utvisningar, det är klubbor som är där och stör men det är klart att det blir väldigt orytmiskt med alla utvisningar, sa Fredrik Ljunggren.

SIK kontrollerade matchen

I den tredje akten kontrollerade SIK händelserna de första tolv minuterna. Skövde spelade smart och såg till att ligga på rätt ställen hela tiden och det kändes kontrollerat från läktarhåll.

När Alexander Henriksson dessutom satte 3-1 efter dryga nio minuter kändes det avgjort i Billingehov.

– När vi gör 3-1 så tycker jag vi har bra kontroll, vi har långa anfall och lyfter fram spelet men sen får vi lite utvisningar emot oss och bjuder in de i matchen igen, sa Fredrik Ljunggren.

Gästande Lindlöven ville dock inte ge upp så enkelt, istället åkte de betydligt mer skridskor än tidigare under matchen och när Samuel Gustavsson åkte ut för en hakning fick gästerna den chansen de väntat på.

Maksim Semjonov fick stå framför Robin Wallin, han tog emot pucken och petade in trissan vid Wallins bortre stolpe.

Målet gav gästerna mängder av energi och de satte hårt tryck på Wallin för att försöka nå en kvittering. Anton Karlsson fick ett jätteläge med en och en halv minut kvar när han fick stå i slottet och mata ett skott mot Wallin men burväktaren var tät den gången.

Istället kom kvitteringen halvminuten senare, Mathias Linnarud fick slå in en retur som Wallin släppt strax efter att SIK blivit fulltaligt.

Fler mål blev det inte under ordinarie matchtid och inte heller i powerplay i förlängningen lyckades hemmalaget avgöra matchen. Istället blev det straffar.

Där krävdes det 16 straffar innan matchen avgjordes, David Lundmark var den enda som lyckades göra mål under straffläggningen och han såg till att bonuspoängen hamnade hos Skövde som därmed kliver upp på andra plats i tabellen.

-Det blev många straffar men det känns som Wallin har järnkoll på alla deras straffar och deras keeper var snabb och mötte skyttarna tidigt. Återigen en tight match som vi lyckas vinna även om det inte blev tre poäng den här gången, avslutade Fredrik Ljunggren.

På onsdag reser laget tillbaka till Värmland för match mot Grums i Billerudhallen.

//Kristoffer Bennemyr