Stark upphämtning av Sura

Surahammar stod för en stark upphämtning i sista perioden, när man gick från 1-4 till 4-4. Men man fick bara en poäng med sig, bonuspoängen tog Grums med sig hem till Värmland.

Det var Grums som gjorde det första målet efter 7:32, men Sura reducerade efter 9:39 genom William Hedlund. Grums återtog ledningen efter 14:44 och vann därmed första perioden. Skotten 11-8.

I andra perioden sä blev det bara ett mål och det stod gästerna för som ökade på till 1-3 efter 2:52. resterande del av perioden bjöd på spel i högt tempo från bägge lagen, men inga fler mål trots många fina chanser. Skotten i andra perioden 12-9.
William Hedlund kvitterar till 1-1
Willam Hedlund gratuleras av lagkompisarna efter 1-1  målet
Fotograf, Stefan Lindgren, Lindgrens SportFoto

7:22 in i tredjeperioden ökade Grums på till 1-4 och många trodde nog att Grums skulle defilera hem segern. Men det tog bara 11 sekunder innan Sura replikerade, Oscar Forsman Larsson tryckte dit 2-4 reduceringen och sen var jakten i gång. 11:49 kom nästa reducering i spel fem mot tre, lagkaptenen André Astley Rydberg vr executorn bakom det målet. Samme man höll sig sedan framme och drog på en hård isare som gick in och Sura hade kvitterat efter 16:07. I slutet av perioden så var Sura bara ett klubbskaft från att vinna matchen. Blake Luscombe sköt ett skott mot Grumsmålet, men pucken ändrade riktning på ett klubbskaft. Skotten efter tredje perioden 15-9.
Blake Luscombe
Blake Luscombe var nära att avgöra.
Fotograf: Stefan Lindgren, Lindgrens SportFoto

I overtime så satte så Grums segerpucken efter 3:09, skotten i overtime 1-2 och totalt 39-28

Webbsidan tog ett snack med coach Patrik Juhlin efter matchen.
Starkt att hämta upp 1-4 underläge i sista perioden.
-Ja jag är väldigt glad över att vi jobbade oss tillbaka i matchen, det tyder på karraktär, så jag är mer glad över spelet än att vi förlorade i overtime.

Ni var ju faktiskt endast ett klubbskaft från att ta tre poäng i sista perioden.
-Precis, det var Blake (Luscombe) som sköt det skottet,

Annars så tycker jag att ni spelar bra under hela matchen.
-Ja det var ju vi som var det spelförande laget hela matchen. Grums spelade hela tiden på kontringar. Men vi bygger vidare på vårat spel, vi är på väg uppåt och som jag tidigare sagt, det här laget visar karraktär.

Nu blir det två bortamatcher kommande vecka, hur ser Du på det?
-Varje match är en ny match och vi bygger vidare på vårat spel. Vi stutsade tillbaka efter senast bortamatchen mot Lindlöven och nu är det bara uppåt som gäller. Vi vann ju skotten i alla perioder utom overtime och då blir det mål tillslut, avslutar Juhlin.

Surahammars IF-Grums IK 4-5 (1-2, 0-1, 3-1, 0-1)

Participation (On ice) SUR: 16 24 36 41 66 81 GRU: 5 7 27 68 70 89
Goal 14:44 GRU 1 – 2 EQ 21 KARLSSON, Filip 7 NILSSON, Martin 34 MAGNUSSON, Viktor

Participation (On ice) GRU: 3 10 19 37 67 70 SUR: 9 13 24 66 81 88
Goal 47:33 SUR 2 – 4 EQ 26 FORSMAN-LARSSON, Oscar 16 WAHLGREN, Marcus 36 HEDLUND, William
Participation (On ice) SUR: 16 26 36 41 65 81 GRU: 6 21 27 31 33 70
Penalty 50:41 GRU 2 min. 3 WESTBERG, Jerker Tripping
Penalty 51:23 GRU 2 min. 7 NILSSON, Martin Interference
Goal 51:49 SUR 3 – 4 PP2 13 ASTLEY RYDBERG, André 7 LIDSTRÖM, David 9 LUSCOMBE, Blake
Participation (On ice) SUR: 7 9 13 16 81 88 GRU: 5 33 70 71
Penalty 55:33 SUR 2 min. 88 MICK, Logan Holding
Penalty 55:33 GRU 2 min. 68 JOHANNESSON, Robin Highsticking
Goal 56:07 SUR 4 – 4 EQ 13 ASTLEY RYDBERG, André 9 LUSCOMBE, Blake 33 UDD, Christofer
(On ice) SUR: 7 9 13 33 81 GRU: 7 34 62 70 71