Conny Strömberg kliver in i Surabåset

Under torsdagen blev det klart att den före detta spelaren Conny Strömberg återigen kliver in i båset. Den här gången utan skridskor på fötterna. Istället tar han rollen som assisterande coach i Surahammars IF

Surahammars IF har så här långt inte alls fått till det i Hockeyettan. Flera riktigt bra matcher har varvats med betydligt sämre insatser och laget parkerar sist i tabellen. Surahammars tränare Patrik Juhlin har så här långt coachat laget helt på egen hand men får från och med nästa vecka alltså ett bollplank i form av rutinerade Conny Strömberg.

Conny Strömberg spelade i föreningen så sent som förra säsongen och har en lång och gedigen erfarenhet av ishockey på en hög nivå. Med drygt 25 klubbar under lika många år vet Conny hur den moderna ishockeyn fungerar, och nu kommer han alltså tillbaka till föreningen som han lämnade i våras. Den här gången i en roll utan skridskor på fötterna.

– Det känns intressant och kul. Att coacha från båset är något helt nytt för mig. Jag har ju spelat hockey på hög nivå sedan 1994 men aldrig fått lägga mig i coachningen på det här viset. Det ska bli kul och se vad man kan bidra med.

Har du följt laget under inledningen på Hockeyettan?

– Jag har ju sett resultaten och förstått att det gått tungt och inte sett helt bra ut alla gånger. Laget har vad jag förstått släppt in en del enkla mål och även haft svårt att skapa så mycket framåt. Men jag har inte sett några matcher på TV eller så, utan jag har haft en dialog med Juhlin och fått saker förklarade för mig från honom. Nu kommer jag ner till Sura på onsdag nästa vecka, träffar killarna och sen tar vi det därifrån.

Vad hoppas du kunna bidra med i din roll som assisterande coach?

– Ingen kan ju ta ifrån mig min rutin. Jag har spelat länge och tycker väl att jag borde kunna ha en del att bidra med. Det handlar framför allt om tips kring boxplay och powerplay, men också spelet i egen zon. Få de här unga killarna att minimera misstagen och bygga spelet på ett bra sätt bakifrån och hela vägen fram. En bra defensiv ger en bra offensiv.

Vad tänker du om det kommande samarbetet med Patrik Juhlin?

– Det ska bli kul. Vi har ingen direkt relation hockeymässigt sen tidigare utan lärde faktiskt känna varandra förra året när vi gick samma tränarutbildning. Sen har vi hållit kontakten och nu öppnade sig den här möjligheten. Förhoppningsvis ska vi med vår samlade erfarenhet kunna nå ut till killarna på ett bra sätt och få laget att lyfta.

Du sa i våras när du aviserade att du skulle lägga av som spelare, att en tränarkarriär lockar. Är det här det första naturliga steget på den resan?

– Njae, jag har väl ingen dröm att en dag bli huvudtränare i någon storklubb, men att få vara med så här som assisterande och bidra till att utveckla unga killar till bättre hockeyspelare är något som jag ser fram emot.

Text och Foto: Mattias Forsberg