Islossning för Vikings mot Borås

Nybro Vikings spelade under onsdagskvällen hemmamatch i Liljas Arena mot gästande Borås HC. Nybro tar en komfortabel seger och vinner med 6-1.

Matchen hinner knappt starta innan bortalagets ådrar sig ett matchstraff, redan efter 18 sekunder. Nybro Vikings, som har haft problem med både målskytte och powerplay, utnyttjar det numerära överläget genom att göra 1-0 genom Matej Galbavy och 2-0 genom Adam Persson. Matchen jämnar sedan ut sig och spelet böljar fram och tillbaka. I slutet av perioden får Nybro in ännu en puck till 3-0 genom Matej Galbavy som gör sitt andra mål för kvällen.

I mellanakten äger Nybro perioden den första halvan och öser iväg skott mot Boråsmålet, utdelning kommer också när Rasmus Johansson dundrar in 4-0 från blålinjen. Under den andra halvan av perioden jämnar spelet ut sig och bortalaget får också in en reducering till 4-1 som är resultatet inför den tredje perioden.

I den tredje perioden spelar Nybro av matchen på ett bra sätt. Hemmalaget hinner också att göra två mål genom Anton Schagerberg till 5-1 och avslutningsvis också 6-1 via Otto Henell i tom bur. Nybro inkasserar därmed tre poäng!

Nästa match spelas redan på fredag, även den på hemmais i Liljas Arena när Hanhals IF kommer på besök. Nedsläpp kl. 19.00.

Nybro Vikings – Borås HC 6-1 (3–0, 1–1, 2–0)

Målen: 1-0 (02.12) PP1 Matej Galbavy (Rasmus Johansson, Simon Krekula), 2-0 (04.52) PP1 Adam Persson (Fabian Ilestedt, Erik Lindström), 3-0 (17.52) Matej Galbavy (Simon Krekula), 4-0 (26.57) Rasmus Johansson (Robin Wengdahl, Otto Henell), 4-1 (34.19) Alexander Lundman (Anders Eriksson), 5-1 (52.51) Anton Schagerberg (Fabian Ilestedt, Adam Persson), 6-1 (58.12) ENG Otto Henell (Eric Gustafsson, Jesper Mångs)

Domare: Andreas Hagman.

Skott: 47–17 (13–2, 22–9, 12-6).