Tung förlust mot Mörrum

Nybro Vikings förlorar söndagens bortamatch mot Mörrum, slutresultatet skrivs till 4-2. Nybros mål gjordes av Sebastian Borg och William Alftberg.

Matchens första period startar jämnt de första minuterna med böljande spel fram och tillbaka över banan, bortalaget skapar den första heta chansen när de bryter sig loss från egen zon till ett 2 mot 1 läge och får iväg ett skott i kryssribban. Det är dock hemmalaget som gör matchens första mål till 1-0 och kan dessutom göra både 2-0 och även 3-0, båda målen i powerplay och det ser tungt ut för bortalaget. Nybro skapar lite nerv i slutet av perioden när reduceringen till 3-1 kommer genom Sebastian Borg i powerplay.

I den andra perioden blir spelet mer tillknäppt och således också färre mål i perioden. Mörrum har ett läge i powerplay några minuter in i perioden men Nybro försvarar sig väl. Den viktiga reduceringen till 3-2 för bortalaget kommer genom William Alftberg som drar iväg ett skott från blålinjen och den pucken letar sig in. Nybro är genom reduceringsmålet tillbaka i matchen inför den tredje perioden.

Vikings trycker på från start i den tredje perioden och äger pucken genom hela perioden. Man skapar en del chanser men lyckas inte forcera in kvitteringspucken. Bortalaget tar ut målvakten de sista minuterna och då avgör hemmalaget till 4-2.

Nästa match spelas på onsdag den 25 november när Nybro Vikings möter Vimmerby HC i Liljas Arena, nedsläpp kl. 19.00.

Matchen mot Mörrum var Erik Lindströms 300e match i Nybrotröjan. Föreningen skulle ha uppmärksammat detta i fredagens omgång men eftersom den matchen blev framskjuten kommer det att ske på onsdag istället.

Mörrums GoIS – Nybro Vikings 4-2 (3–1, 0–1, 1–0)

Målen: 1-0 (05.05) Jesper Hultberg (Linus Olsson, Filip Brahm), 2-0 (08.28) PP1 Khalid Ibrahim (Andreas Anarp, Jesper Hultberg), 3-0 (12.24) PP1 Marcus Paulsson (Linus Olsson, Adam Bäckstrand), 3-1 (19.39) PP1 Sebastian Borg (Viktor Bolin, Erik Lindström), 3-2 (34.37) William Alftberg (Fredrik Strömgren, Simon Krekula), 4-2 (59.00) ENG Emil Lindgren (Adam Bäckstrand)

Domare: Jim Bergqvist.

Skott: 25–21 (9–6, 12–5, 4-10).