Wed 27 Jan 18:00
Hockeylag ÖST -
Hockeylag THO -
Wed 27 Jan 19:00
Hockeylag SUN -
Hockeylag ÖRN -
Wed 27 Jan 19:00
Hockeylag ENK -
Hockeylag FOR -
Wed 27 Jan 19:00
Hockeylag HANV -
Hockeylag BOR -
Wed 27 Jan 19:00
Hockeylag VIM -
Hockeylag VIS -
Wed 27 Jan 19:00
Hockeylag MÖR -
Hockeylag SKÖ -
Wed 27 Jan 19:00
Hockeylag NYB -
Hockeylag HUD -
Wed 27 Jan 19:00
Hockeylag TRO -
Hockeylag MAR -
Wed 27 Jan 19:00
Hockeylag DAL -
Hockeylag KAR -
Thu 28 Jan 19:00
Hockeylag PIT -
Hockeylag HHC -
Fri 29 Jan 19:00
Hockeylag SKL -
Hockeylag KAIF -

Sandberg hittar tryggheten mer och mer

Tobias Sandberg hade en otacksam roll som sista utpost i ett lag med lite darrigt försvarsspel inledningsvis av serien, men nu har laget hittat mer och mer rätt och då har också Tobias Sandberg hittat tryggheten i sitt målvaktsspel igen. Idag står han dock inför en riktigt tuff uppgift när han ställs mot serieledande Dalen som fått in en före detta landslagssniper i laget.

Jag gick i min blogg igenom alla hockeyettanlags fem senaste matcher och fastställde alla lags formkurva. Där är ni just nu starkast i den västra ettan och framför allt är det försvarsspelet som imponerat. Hur tycker du försvarsspelet varit på slutet jämfört med tidigare?

Ja vi har bara släppt in sex mål de senaste fem matcherna. Vi åker inte på lika mycket spelvändningar och vi har tightat till det i egen zon också. Då får vi också mer trygghet i spelet och i förlängningen också ett mer kreativt anfallsspel. Så det känns bättre och bättre.

Förut har du ställts inför väldigt mycket svåra lägen, och varit lite utelämnad har det känts som. Det har också avspeglat sig på räddningsprocenten vilken varit ovanligt låg för att vara du. Har det varit lite otacksamt att stå i mål?

Spelet över hela banan måste fungera för att det ska se bra ut, annars blir det mer mål bakåt och färre framåt och då blir statistiken sämre. Samtidigt vet vi om att vi kanske inte var där vi ville vara spelmässigt, och då blir det märkliga lägen och frilägen och så vidare. Det säger sig självt att det är svårare att rädda ett friläge än ett skott utifrån, och då blir det också lite sämre statistik. Samtidigt vet jag att jag är där för att rädda puckarna, så man blir ändå besviken när man inte räddar, för det är mitt jobb att rädda puckarna. Så det är inte jättekul att se att man släpper in 3-4-5 mål, det känns inte bra.

Men nu får du bättre hjälp?

Ja senaste fem matcherna är vi formstarka och i matchen i söndags spelade vi jättebra. I tredje stängde vi dom helt i stort sett. Så vi har tagit steg och blivit bättre spelmässigt, det visar sig också i statistiken.

Nu står ni inför en väldigt svår uppgift i serieledande Dalen som plockat in två före detta SHL spelare, främst Martin Thörnberg. Hur ska det bli att spela mot så tufft motstånd?

Han har spelat en match och gjorde två mål direkt och dom är ett bra lag, så visst kommer det att bli en utmaning. Men kollar vi hemmamatchen förlorade vi oförtjänt då vi lyckades tappa in två mål på slutet. Och vi har spelat betydligt bättre nu än vad vi gjorde då, så jag är inte orolig utan det känns bra. Jag tycker det ska bli roligt att möta ett topplag, det är roligare att möta ett lag som vill spela hockey, så det ska bara bli roligt.

Har du scoutat hur Martin Thörnberg skjuter, han är ju en erkänd sniper?

Inte direkt. Jag gillar inte att scouta, då kanske man går på något och så gör han något helt annat. Men det är klart att det är en skicklig spelare, på en annan nivå, men det är ett lagspel där man inte kan göra allt själv. Så spelar vi bara vårt spel ska vi kunna stoppa både honom och laget. Det man gör kanske är att man vet att han har bra nyp så man får vara lite extra med när han kommer in. Sedan är det fyra andra inne också så dom får man inte heller släppa helt.

Det har sett bättre ut försvarsmässigt det sista, men det finns ändå en hel del att förbättra kan jag tänka mig. Hur ser din önskelista ut på förbättringar?

Att hålla nollan varje match, hahaha! Nej men visst finns det grejor att förbättra. Överst på listan är väl att vara noggranna så vi kommer ur zon, det är när vi slarvar och tar för lång tid på oss som vi blir fast i egen zon och dom får långa anfall på oss som gör att det blir jobbigt. Så att vara noggranna i uppspelen så vi inte slarvar. Är man noga där så slipper man vara i försvarszonen och då släpper man inte heller in mål.

Hur upplever du din egen form?

Den är på uppåtgående. Jag har några mål i år som jag inte är nöjd med, det har blivit lite för många mål för att jag ska vara nöjd. Men så är det, man räddar inte allt. Men nu känns det bra, jag har mer och mer hittat tillbaka till spelet förra året. Det har kanske inte känts dåligt, men jag har inte haft den där tryggheten man kanske önskar ha, men nu känns det bättre och bättre på den fronten.

Till sist: Hur ser skadeläget ut?

Det är Frick och Malmkvist som fortsatt är borta, men annars tror jag alla andra är med.

 

Av Krister Holm

Foto Anna Engström