Sat 06 Mar Slut
Hockeylag SUN 6
Hockeylag KAIF 3
Sat 06 Mar Slut
Hockeylag VHC 3
Hockeylag KIF 0
Sat 06 Mar Slut
Hockeylag FOR 4
Hockeylag THO 2
Sat 06 Mar Slut
Hockeylag ENK 1
Hockeylag BOD 4
Sat 06 Mar Slut
Hockeylag HANV 1
Hockeylag ÖST 8
Sun 07 Mar Slut
Hockeylag SKL 0
Hockeylag KIF 4
Sun 07 Mar Slut
Hockeylag ÖRN 4
Hockeylag KAIF 1
Sun 07 Mar Slut
Hockeylag BOR 2
Hockeylag THO 4
Sun 07 Mar Slut
Hockeylag HANV 3
Hockeylag BOD 4
Sun 07 Mar Slut
Hockeylag ENK 2
Hockeylag ÖST 0
Sun 07 Mar Slut
Hockeylag HUD 4
Hockeylag MAR 3
Sun 07 Mar Slut
Hockeylag HHHC 7
Hockeylag Kalm 1
Sun 07 Mar Slut
Hockeylag HAN 2
Hockeylag BORÅ 0
Sun 07 Mar Slut
Hockeylag VIM 1
Hockeylag KAR 2
Sun 07 Mar Slut
Hockeylag NYB 1
Hockeylag MÖR 4
Mon 08 Mar Slut
Hockeylag VIS 3
Hockeylag MAR 4
Tue 09 Mar 19:00
Hockeylag TRA -
Hockeylag HHHC -
Tue 09 Mar 19:00
Hockeylag BORÅ -
Hockeylag Kalm -
Tue 09 Mar 19:00
Hockeylag NYB -
Hockeylag KAR -
Wed 10 Mar 19:00
Hockeylag ESK -
Hockeylag KÖP -
Wed 10 Mar 19:00
Hockeylag HHHC -
Hockeylag KRIF -
Wed 10 Mar 19:00
Hockeylag VHF -
Hockeylag SOL -

Varjomaa och Hellström klara för Surahammars IF

I helgen blev det klart att Sebastian Varjomaa blir ny huvudtränare i Surahammars IF. I samma veva har klubben också gjort klart med forwarden Charlie Hellström som nu återvänder till föreningen där han spelade så sent som förra säsongen.

Det var ett glatt gäng med spelare, ledare och materialförvaltare som efter en kortare julledighet hade tagit sig till Surahallen på söndagsförmiddagen för den första träningen efter jul. Det var också den första träningen med en ny headcoach på isen. Efter att föreningen valde att avsluta kontraktet med Patrik Juhlin så har sportchefen Jörgen Mähler jobbat stenhårt för att hitta en bra och permanent tränarlösning och nu är det alltså klart.

31-årige Sebastian Varjomaa med eget spel i Västervik och Lindlöven som främsta spelarmerit har också en lång bakgrund som både spelare och tränare i Fagersta AIK. Sebastian har även varit assisterande tränare i Lindlöven innan han inför den här säsongen tog sig an tränaruppdraget i IFK Arboga.

Men på grund av den coronapandemi som lamslagit stora delar av idrottssverige så har Arboga inte kommit på is och det är ytterst oklart om Hockeytvåan ens blir av, så när chansen att ta över Surahammar dök upp så nappade Sebastian Varjomaa på utmaningen. Det var en glad och förväntansfull, men också lite nervös tränare som mötte truppen för första gången.

– Det är lite pirrigt. En ny hall, många nya människor och även om det känns lite nervöst att möta så här många nya killar och presentera sig själv och sina idéer så har jag fått en bra känsla och det verkar som att gruppen har en bra inställning till det som väntar framöver.

Hur har hösten varit. När ditt nya uppdrag i Arboga aldrig riktigt kommit igång?

– Det har varit en konstig höst och känts jäkligt trist. Vi har inte tränat på is på över två månader och den här ovissheten om vad som kommer att hända gör också att man inte riktigt vetat hur man ska planera upplägget. Det har varit konstigt och tråkigt att inte få köra igång och därför kom den här möjligheten att ta över tränarjobbet i Sura lägligt.

Vad tänker du inför den utmaning som väntar?

– Nu handlar det främst om att komma igång, lära känna gruppen och försöka hitta linjer i spelet som täpper till bakåt men som också ger oss lite bättre skärpa framåt. Jag har inga stora planer utan först och främst måste vi hitta varandra som grupp och sen får vi ta det därifrån.

Den andre som under helgen blev klar för Surahammars IF är alltså Charlie Hellström, den målfarlige forwarden som glatt surapubliken tidigare med sitt spel- och målsinne. Även han var glad över att få komma igång på is igen och såg fram emot en ny sejour i Suratröjan.

– Det känns verkligen jättekul att vara tillbaka i Sura igen. Många bekanta ansikten och en miljö där jag känner att jag kommer trivas. Skönt att få gå på is igen. Hösten har varit speciell och att nu veta att man får spela hockey igen känns kanon.

 

 

Du är ju känd för att skapa både chanser och mål efter din tid här tidigare. Har du konserverat formen och känner att du kan leverera nu under våren här i Sura?

– Ja det tror jag. Mycket av det sitter ju här inne (huvudet) och får jag några träningar och får lära känna killarna och hitta min plats på isen så kommer nog skärpan finnas där. Jag hoppas det i alla fall.

Vi hälsar Charlie Hellström och nya tränaren Sebastian Varjomaa hjärtligt välkomna till föreningen! Längre intervju med Sebastian om hans ledarfilosofi och vägen framåt får vi ta lite längre fram när Sebastian fått koll på både Surahallen och truppens kvaliteter.

Text och Foto: Mattias Forsberg